Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Zelí jako tajná zbraň proti nadváze, rakovině a srdečním chorobám

Zelí má úžasné přínosy pro naše tělo. V tomto článku si řekneme o jeho hlavních výhodách pro lidský organismus. Ukážeme si, že i nakládané zelí je pro nás dobré. Tak jdeme na to.

Úžasné zdravotní přínosy zelí:

  • Zlepšuje trávení

Zelí je dobrým zdrojem vlákniny, která je pro zdraví zažívacího ústrojí velmi důležitá. Pomáhá při zácpě, zlepšuje funkci střev a zabraňuje křeči a nadýmání. Pravidelná konzumace zelí zabraňuje vzniku závažných onemocnění, jako je rakovina tlustého střeva a žaludku.

  • Zvyšuje energii

Vysoký obsah železa zvyšuje energii, zlepšuje krevní oběh a látkovou výměnu. Zabraňuje také anémii a pomáhá při únavě a bolesti hlavy.

  • Posiluje imunitní systém

Zelí je plné vitamínu C, které je jedním z největších posilovačů imunitního systému. Velké množství vitamínu C hraje důležitou roli při regeneraci buněk, produkci bílých krvinek a tvorbě kolagenu.zelí

  • Silnější kosti

Zelí je bohaté na vitamín K, který zachovává pevnost kostí, jelikož produkuje protein. Ten reguluje mineralizaci kostí. Vitamín K také zabraňuje osteoporóze.

  • Léčí záněty

Zelí obsahuje antioxidanty, které jsou známé jako protizánětlivá činidla. Pravidelná konzumace zelí snižuje bolest v zanícených oblastech těla.

  • Prevence proti rakovině

Podle některých studií, má zelí silné antioxidační účinky, které ničí volné radikály, jež jsou základním stavebním kamenem při tvorbě rakovinných buněk.

  • Zlepšuje činnost srdce

Vysoký obsah vlákniny v zelí je také dobrý pro zdraví srdce. Vláknina zabraňuje negativním účinkům cholesterolu v tepnách a krevních cévách, což je skvělá prevence kardiovaskulárních onemocnění.

  • Zlepšuje zrak a vyživuje pleť

Vitamín A je dobrý pro zrak a pokožku. Velké množství vitamínu A pomáhá redukovat makulární degenerace a funguje jako prevence proti šedému zákalu. Kromě toho také snižuje zarudnutí pleti a bojuje proti vráskám.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button