Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Avokádová maska na nohy pomůže s popraskanými patami během chvíle!

Existuje mnoho lidí, kteří trpí popraskanými patami. Je to velmi nepříjemné a mnohdy také bolestivé. V zimním období, během chladných dní se pokožka vysušuje. Ovšem i v letních měsících mohou sandály být důvodem, proč praskají paty. Vyzkoušejte tuto masku na nohy, kterou si můžete jednoduše udělat doma. Pomůže vám zatočit s těmito problémy.

Přírodní léčba

Sáhněte i vy po přírodní léčbě, která pomůže. Jde také o levnou alternativu, která nedisponuje žádnými chemikáliemi, nemusíte chodit k pedikérce, kupovat spoustu produktů. Sáhněte do spíže a zde si vyberte vše, co budete potřebovat. Stačí vám k tomu jen avokádo a banány. Tyto ingredience jsou skvělou dvojkou pro léčbu suché a popraskané pokožky. Avokádo je velmi bohaté na vitamín E. Ten chrání pokožku v létě, kdy slunce svítí opravdu mnoho. Tento vitamín bojuje proti UV záření a pomůže také posílit nehty.

Oproti tomu banány jsou bohaté na vitamín C. Když se tyto dva vitamíny spojí, jsou skvělým řešením pro prevenci poškození UV záření. Obě tyto látky jsou skvělým zdrojem vitamínu B6. A tyto vitamíny jsou zase nejlepším způsobem, jak léčit kožní problémy a neduhy.

Výhody tohoto receptu:

Jestliže chcete své tělo a pleť chránit před UV zářením, chraňte ji také před rakovinou kůže. Slunce je velmi dobré, pomáhá zlepšovat náladu, dostává do těla vitamín D. Ovšem může být také hrozbou pro lidské tělo. Využijte tento přírodní lék pro vaše nohy, zejména když budete nosit sandálky, žabky nebo boty na vysokém podpatku. Dlouhodobé výhody banánu a avokády oceníte. Léčte popraskané paty přirozeně s pomocí banánovo – avokádové masky na nohy. Jak si jí připravit?

Ingredience:

  • 1 zralý banán
  • ½ avokáda

Postup:

Vezměte obě složky, smíchejte do jedné směsi, kterou poté aplikujte na paty. Nechte působit dvacet minut. Po aplikaci bude vaše pokožka jemnější a lepší. Poskytne pokožce velké výhody, zvláště pak, trpíte-li dermatitidou, lupénkou, sklerodermií. Jde také o chytrý způsob, jak využít přezrálé banány, které máte doma.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button