KrásaNávodPřírodní léčbaZdravé tipy

Bylinky, které vás zbaví vypadávání vlasů. Fungují lépe než kosmetické produkty

Suché, lámavé a oslabené vlasy jsou jedním z nejběžnějších problémů žen i mužů. Obě pohlaví pak trápí o silné vypadávání vlasů nebo dokonce úplná ztráta porostu hlavy. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří s vypadáváním vlasů marně celá léta bojují, pak zbystřete. Zapomeňte na šampóny, masky a nejrůznější kúry, zapojte do hry bylinky! Určitě uvidíte rozdíl. Příroda je tím nejlepším léčitelem, jen je potřeba vědět, kam se obrátit.

My vám dnes poradíme 5 bylinek, které umí s růstem vlasů udělat zázraky. Inspirujte se a vyzkoušejte jednu z nich nebo třeba všechny naráz. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

Neshodice/Bhringraj

Za tímto tajuplným názve se skrývá nenápadná rostlinka, která však s vlasy dovede dělat divy. Umí vyřešit řadu problémů s vlasy i s vlasovou pokožkou a rozhodně by neměla na vašem seznamu účinných bylinek chybět. Podporuje obnovu vlasových folikulů a zabraňuje šíření bakterií, které dráždí vlasovou pokožku, vysušují ji a přináší do ní zánět. Také skvěle vyživuje vlasové kořínky a dodává jim potřebnou sílu. Používat můžete sušený přípravek, který poté smícháte s vodou nebo olejíčkem a aplikujte do suchých vlasů. Nechte 30 minut působit a poté smyjte.

Pískavice řecké seno

Název této bylinky vám už možná může znít trochu povědomě. Zvlášť pokud se o přírodní léčbu zajímáte. Je totiž doslova nejnovějším hitem v léčitelství. Obsahuje celou řadu účinných látek, které si umí poradit s řadou neduhů, včetně padání vlasů. Je plná bílkovin, vitamínu C, draslíku a kyselin, které podporují růst vlasů a zdraví pokožky hlavy. Sušené nebo čerstvé listy přes noc namočte do vody a ráno je smíchejte s několika kapkami citronové šťávy. Poté aplikujte na vlasy, nechte působit a smyjte. Hodí se zejména pro blondýnky, protože podporuje přirozeně světlou barvu vlasů.

Indický angrešt

Dopřejte si každý den tuto skvělou a osvěžující dobrotu a vaše vlasy se vám odvděčí silou, leskem a zdravím. Kromě toho, že pravidelná konzumace indického angreštu pomáhá s problémy s vlasy, umí toho o mnoho více. Také detoxikuje organismus a čistí krev. Výsledkem jsou pak nejen krásné vlasy, ale i čistá pleť a správně fungující metabolismus. Můžete jej konzumovat čerstvý, sušený nebo v podobě kapek či nápoje.

Vitánie snodárná/Ashwagandha

Název je možná trochu jazykolam, ale přesto se vyplatí si její jméno zapamatovat. Skvěle si poradí s padáním vlasů a to především díky tomu, že udržuje v rovnováze hladinu kortizolu, který často padání vlasů způsobuje. Podporuje také prokrvení pokožky hlavy a vyživuje vlasové kořínky i samotné vlasy. Tuto bylinku nejčastěji pořídíte sušenou. Vytvořte si s pomocí trochy vody pastu, kterou poté naneste na pokožku hlavy i do délek vlasů. Nechte působit a smyjte.

Šalvěj

V neposlední řadě vám dobrou službu prokáže i stará dobrá šalvěj. Má protizánětlivé a antibakteriální účinky, takže pomůže zejména tehdy, když trpíte strupy ve vlasech či lupy. Pomáhá zklidňovat podrážděnou pokožku a podporuje proces hojení. S pomocí sušeného šalvěje horké vody si připravte odvar, kterým si po každém mytí přelijte vlasy a pokožku hlavy promasírujte. Pro silnější účinky můžete do odvaru namočit ručník, který poté necháte na vlasech několik minut působit.

Nezbytností k získání krásné a husté hřívy je samozřejmě i zdravá strava a celkový zdravý životní styl. Bylinky samy o sobě nepomohu, pokud vlasům nedodáváte skrze stravu dost vitamínů a minerálů a škodíte jim používáním nevhodných kosmetických produktů nebo nešetrnou péčí. Vše souvisí se vším a proto se musíte při cestě za krásnými vlasy zaměřit nejen na bylinky, ale i na vaše stravování a jiné návyky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button