DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

8 působivých výhod medu a citrónu

Med je hustá, zlatá kapalina a pochází z nektaru květin, kterou sbírají včely. Citrón je malé, žluté, elipsoidní ovoce kultivované pro svou jedinečnou chutnou chuť a používané jako ochucovadlo v potravinách, dezertech, pečivu a alkoholických nápojích.

Mnoho lidí preferuje použití medu, na rozdíl od klasického cukru nebo jiných sladidel, protože tato čistá sladká látka má také působivé antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Například med může být skladován téměř neomezeně, protože je téměř nemožné, aby mikroorganismy přežili v medu. Kromě intenzivního obsahu cukru obsahuje med také malé množství jiných důležitých vitaminů a minerálů, včetně riboflavinu, železa, zinku, vitaminu B6 a dietní vlákniny.

Citronová šťáva má aktivní složku nazvanou kyselina citrónová, která se běžně používá jako čisticí prostředek, protože má silné antibakteriální a antiseptické vlastnosti. Citróny, citrónová šťáva a citrónová silice jsou také důležité pro lékaře z oblasti alternativních a přírodních medicín, kvůli vysokým hladinám antioxidantů a fytonutrientů přítomných v tomto ovoci.

Nicméně, zatímco citrony jsou vynikající prostředek k lepšímu zdraví, se stanou ještě silnější (a chutné), když jsou kombinovány s medem.

Jak si vyrobit citrónovo-medový nápoj?

Vymačkejte polovinu citronu do sklenice teplé vody a poté promíchejte s čajovou lžičkou medu. Měl by se rozpustit v teplé směsi a je to lahodné tonikum pro tělo i duši! Obvykle se odkazuje na medovou citronovou vodu, ačkoli existují i ​​jiné kombinace se sodou nebo jinými nutričními složkami, které mají také působivé účinky.

Jak si vyrobit citrónovo- medovou masku na obličej?

Jednoduše promíchejte jednu lžíci medu a šťávu z poloviny vymačkaného citronu. Aplikujte tuto směs na celou tvář, vyhýbejte se očím. Tuto masku můžete umýt teplou vodou po cca 30 minutách. Budete překvapeni ohromujícími výsledky, protože vaše pokožka zůstane čistá, zvlhčená a září zdravím!

Výhody medu a citronu

Med a citrón v kombinaci poskytují protizánětlivé, antioxidační, antibakteriální, stimulující účinky, potlačující chuť k jídlu, imunitní modulaci, dýchací a metabolismus stimulující účinky.

Detoxikujte tělo

Bylo prokázáno, že medová citronová voda zvyšuje peristaltický pohyb střev, čímž pomáhá očistit střevo a zabránit tvorbě nebezpečných bakterií. Kromě toho je medová citrónová voda schopna podporovat močení a jako diuretikum může tato výživa urychlit vylučování toxinů z těla. Močení uvolňuje nežádoucí soli, tuky, toxiny a vodu z těla a tato zdravá směs podpoří tento proces.

Ztráta váhy

Přestože je v kombinaci těchto dvou zdravých látek mnoho cukru, neobsahuje mnoho kalorií, ale hustota minerálů a vitamínů může skutečně způsobit, že se tělo cítí plné. Podpora metabolismu, která pochází z této směsi, přináší perfektní pomoc při hubnutí. Citráty nacházející se v citronech jsou důležitou součástí metabolického procesu v těle.

Zmírněte kašel

Jedním z nejlepších způsobů, jak používat med a citron je, když trpíte bolestmi v krku, kašlem nebo jiným respiračním onemocněním. Může upokojit dýchací cesty a zabránit podráždění, což může snížit nutkání ke kašli a současně podpořit imunitní systém a zabránit bakteriálním a virovým infekcím v dýchacím systému.

Pomoc při trávení

Antibakteriální síly medu a citronu se mohou v této směsi kombinovat, což z něj činí vynikající tonikum pro váš žaludek. Nejen že odstraní nebezpečné bakterie ze žaludku a zažívacího ústrojí, ale také zrychlí trávicí proces kvůli kyselosti citronu. Medovo citronová voda také stimuluje produkci žluči, což dále napomáhá trávicímu procesu.

Zlepšení metabolismu

Jak med, tak citrón mají schopnost urychlit proces metabolismu a uvolnit energii. To je zvláště důležité, pokud se zotavujete z nemoci nebo zranění, což může být důvod, proč si tolik lidí vybírá šálek horkého čaje s medem, když se chtějí zbavit pocitu chladu.

Léčba akné

Existuje množství antioxidantů, které jsou dostupné v obou těchto potravinách. Když pijete tuto směs nebo vytvoříte místní aplikaci na pokožku, může mít měřitelné výsledky. Je známo, že med a citrón zlepšují vzhled akné a zabraňují dalším infekcím kůže, kvůli antibakteriálním vlastnostem a obsahu vitaminu C. Citronová šťáva se často používá sama o sobě na pokožkách a jizvách na kůži, ale doplněním této skutečnosti medem ve vaší stravě je velmi moudrá volba.

Zvyšte imunitu

Při kombinaci citronu a medu se výrazně posiluje imunitní systém těla. Citrony mají vysoký obsah vitaminu C, stejně jako jiné těkavé složky a antioxidanty, stejně jako antibakteriální a antiseptické vlastnosti. Med, na druhé straně, je jedna z nejmocnějších antibakteriálních látek, o kterých víme! Uvedení těchto dvou látek, ať už pro spotřebu nebo topickou aplikaci, znamená, že váš imunitní systém získává velkou podporu!

Zvyšte pH

Přestože si lidé myslí, že citrony mají vysokou kyselou povahu, když kyselina citronová vstupuje do našeho těla, skutečně má na nás alkalizující účinek! To je velmi důležité, protože se často vyskytují onemocnění, kdy je tělo příliš kyselé. Přidáním citronu a medu do stravy můžete vyvážit kyselost těla, které má tendenci být kyselější, čímž snižuje riziko vzniku chronických onemocnění!

Nežádoucí účinky užívání medu a citronu

Někteří lidé jsou alergičtí na med, takže aplikace na obličej nebo na rány, aby se urychlilo hojení, by mohlo mít některé nepříjemné vedlejší účinky. Nenechávejte med na kůži přes noc, protože může způsobit podráždění, pokud zůstane na pokožce po dlouhou dobu. Zatímco většina lidí je zcela osvobozena od negativních účinků tohoto tonika, je vždy důležité věnovat pozornost reakci vašeho těla při testování nové zdravotní strategie!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button