DetoxikaceJídlo a stravováníKrásaZdravé tipy

Jídla, která jsou pro vaši pleť toxická. Přestaňte je jíst a dočkáte se krásné pleti

Kdo by nechtěl mít krásnou a hladkou pleť jako modelky na plakátu? I když za jejich krásou možná spíše stojí zkušený grafik než matka příroda, dokonalá pleť není mýtus, můžete ji mít i vy. Řada lidí dělá tu chybu, že konzumuje jídla, která pleti neprospívají, a naopak ji zanáší toxiny a dalšími nezdravými látkami. Vyhněte se těmto potravinám a je téměř zaručeno, že se stav vaší pleti dramaticky zlepší. Krása totiž začíná uvnitř, na naší pleti se odráží, co jíme a jak žijeme. Dopřejte si zdravou stravu plnou vitamínů a minerálů a kožní problémy zmizí.

Nadbytek kofeinu

Dopřát si během dne šálek dobré kávy není žádný problém. Kofein dokonce zrychluje metabolismus a pomáhá nám udržovat se v dobré kondici. Ale pozor na přílišnou konzumaci výrobků, který kofein obsahují. A to se týká nejen kávy, ale třeba i kolových nápojů nebo čokolády. Nadměrná konzumace kofeinu vede k předčasnému stárnutí pleti a vzniku vrásek. A to přece nechce nikdo! Vyvažte váš příjem kofeinu dostatečným přísunem čisté vody, které bude vaši pleť hydratovat a chránit.

Kořeněná jídla

To, že kořeněná jídla pleti příliš neprospívají, pro vás určitě není žádnou novinkou. Ostrá jídla zvyšují krevní tlak i tělesnou teplotu, což může snadno vést ke zvýšení rizika vzniku infekce a zánětu. A často se to projeví právě na naší pleti ve formě nevzhledného akné. I když máte pálivé jídlo rádi, dopřejte si ho jen výjimečně. Ostré chutě raději nahraďte bylinkami, které jsou zdravé a jídlo ochutí stejně dobře, ne-li lépe.

Sladkosti

Bohužel, chcete-li mít krásnou pleť, je potřeba dát sbohem sladkým bonbónům, tyčinkám i čokoládám. Nemusíte se jich zbavovat kompletně, trocha sladkostí čas od času neuškodí, ale jezte je opravdu v rozumné míře. Pokud už si je dopřejete, vybírejte takové, které mají nízký obsah cukru nebo jsou slazeny přírodními metodami (jako je med, javorový sirup apod.). Nadměrná konzumace cukru totiž potlačuje reakce imunitního systému a vede ke vzniku akné.

Alkohol

Dopřát si čas od času sklenku červeného vína je prý dokonce doporučováno lékaři jako dobré pro srdce. I když na tom asi něco pravdy bude, pro vaši pleť alkohol každopádně není dobrým společníkem. Stačí se na sebe podívat do zrcadla po prohýřené noci. Už během pár hodin dokáže alkohol udělat na naší pleti pěknou paseku. Alkohol může narušovat hormonální rovnováhu, a tím způsobovat akné nebo jiné kožní problémy. Dopřejte si ho tedy jen výjimečně a odměnou vám bude krásná a čistá pleť.

Balené džusy

Opravdu? Džusy nejsou pro mou pleť dobré? Bohužel, je to pravda. Tedy, rozhodně to platí pro ty balené. Obsahují totiž přidaný cukr a konzervační látky, které naší pleti rozhodně neprospívají. Pokud si chcete dopřát ovocnou šťávu, vymačkejte si ji čerstvou, jen tak bude pro váš organismus skutečně prospěšná.

Mléčné výrobky

Neplatí to pro všechny, ale řadě lidí se po vysazení mléčných produktů pleť radikálně zlepšila. Je to především proto, že kravské mléko obsahuje hormony, které mohou narušit přirozené procesy v našem těle. Zkuste alespoň na krátkou dobu vysadit mléko i všechny jogurty a sýry. Dost možná zaznamenáte výrazné zlepšení vaší pleti. Bude čistší a méně náchylná ke vzniku akné. Neznamená to, že se musíte s mléčnými výrobky nadobro rozloučit. Dopřejte si je ale jen občas a dejte přednost těm, které pocházejí z kontrolovaného zemědělství.

Krásná pleť je výsledkem přísné životosprávy, která zahrnuje správné stravování i dostatek pohybu. Dopřejte si dostatek ovoce i zeleniny, vyhýbejte se sladkým a tučným jídlům a pravidelně sportujte. Choďte také často do přírody a na čerstvý vzduch a myslete pozitivně. To vše vám zaručí nejen krásnou pleť, ale i zdravé tělo a duši.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button