KrásaPéče o těloZdravé tipy

Kokosová voda – jak skvěle může pomoci vaší pleti?

Kokosový olej je pro spoustu jedinců skvělým pomocníkem. Je to v podstatě zázrak v kelímku, který můžete využít v mnoha ohledech. Je skvělý pro péči o vlasy, pro tělo, zdraví i štíhlou linii. Kromě kokosového oleje může vaší pleti pomoci také kokosová voda. Jak funguje? Co všechno může vaší pleti kokosová voda přinést?

Co přináší kokosová voda?

Disponuje antibakteriálními, antivirovými a protizánětlivými vlastnosti, jde o skvělý antioxidant pro vaši pokožku. Cytokininy, které jsou v kokosové vodě přítomné, pomáhají regulovat růst buněk a také jejich rozdělování. Kokosová voda dále obsahuje také kyselinu laurovou, která minimalizuje stárnutí pokožky. Vyrovnává úroveň pH pokožky a udržuje pojivové tkáně hydratované a silné zároveň. Tyto složky mají také anti-age, antikarcinogenní a antitrombotické vlastnosti, které vaší pokožku chrání a rehydratují ji. Skvělá kokosová voda může pomoci udržovat pokožku čistou a krásnou. Má také spoustu dalších přínosů pro lidskou pokožku. Jaké přínosy to jsou?

Pomáhá s akné

Pro osoby s akné, pupínky je kokosová voda skvělou pomocí. Aplikujte jí na pokožku a svou pleť tak mnohem lépe vyčistí a následně může pomoci pleť tónovat. Také jí zvlhčuje a hydratuje zevnitř, pokud je podávána perorálně, tak minimalizuje oleje.

Pomoc proti infekcím

Pokožka může být postižená infekcemi či záněty, které mohou být léčeny kokosovou vodou a jejími skvělými účinky. Má antivirové, antimikrobiální a antifungální vlastnosti, které bojují proti infekcím pokožky. Můžete je aplikovat přímo na pokožku nebo kokosovou vodu přidejte do vodní lázně a užijte si koupel.

Čištění pleti

Kokosová voda pomáhá pleti zbavovat se nečistot a toxinů, které se na pleti objevují pokaždé, když vyjdete z domu. Během celého dne se na pleti usazuje prach, nečistoty a další látky. Kokosová voda může pomoci odstranit například také make-up. Přidejte do ní pár kapek citronové šťávy, což pomůže rozjasnit pokožku a také jí krásně hydratuje.

Hydratace pokožky

Spousta lidí trpí suchou pokožkou a to bez ohledu na to, zda je venku teplo nebo zima. Pravidelně aplikujte na vatové tampony a použijte na svou pleť. Kokosová voda pomáhá přirozeně pleť hydratovat a poskytne jí tolik vitamínů a minerálů, kolik potřebuje. Kokosová voda je tou nejčistší kapalinou na zemi, takže je to určitě správný tah. Vaše pokožka bude opět krásně měkká a hladká!

Skvělá pomoc pro pleť

Kokosová voda přináší spoustu přínosů pro lidské tělo, zejména pak pro pokožku. Můžete si připravit svou vlastní směs, která pomůže vaší pokožce v mnoha ohledech. Jak si jí připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek čerstvé kokosové vody
  • 5 – 7 kapek tea tree oleje
  • 3 polévkové lžíce vilínu

Jak postupovat:

Do sklenice kokosovou vodu a vilín. Promíchejte, přidejte tea tree olej a pečlivě promíchejte. Tento roztok nalijte do rozprašovače a následně použijte na obličej pokaždé, když potřebujete. Používejte denně, klidně i několikrát. Můžete lahvičku dát například do lednice, což bude mít příjemný chladivý efekt pro vaši pokožku.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button