KrásaNávodZdravé tipy

Černé tečky – domácí masky, které vám pomohou

Objevují se na vaší pleti velmi často. Snažíte se jich proto co možná nejdřív zbavit. Odstranit je. Péče o pleť je opravdu hodně důležitá, protože jinak se projeví známky stárnutí, na pleti se bude objevovat akné a další nepříjemné a nevzhledné pupínky. Pokožka může být také zašedlá a to neprospívá vašemu mladistvému vzhledu. Je tedy na čase zatočit s černými tečkami. Jak na to?

Co jsou to černé tečky

Jde v podstatě o otevřené pupínky, které se mohou objevit na jakékoliv části těla. Nejčastěji se objevují právě na obličeji. Je nutno s nimi bojovat, jinak se ucpávají a mohou vaši pleť negativně ovlivňovat. Na černé tečky funguje spousta produktů a komerčních věcí. Můžete chodit pravidelně, měsíc co měsíc, na kosmetiku, kde vás odborné kosmetičky nevzhledné pokožky zbaví a pomohou vám udržovat její krásu. Nicméně to stojí poměrně dost financí, které ne vždycky máte.

Černé tečky je možno odstranit komerčními přípravky, maskami, krémy a podobně. Můžete si však připravit jednoduché a přitom příjemné masky na pleť. Doma. Bez použití chemických přípravků a látek. Pleťové masky mohou pomoci proniknout hlouběji do pokožky a tím ji také očistit. Zbavíte se přebytečného mazu a odstraníte tak černé tečky. Vaše pokožka tak získá na kráse, když jí budete s maskami ošetřovat pravidelně, dvakrát týdně, pak černé tečky už nebudou váš problém.

Připravte si jednoduché pleťové masky v pohodlí domova. Odstraníte s jejich pomoci nepříjemné černé tečky, pleť bude krásná a jemná. To vše za zlomek ceny, protože si masku připravíte doma. A co víc, maska nebude obsahovat chemické látky a podobně. Jaké masky budou pro vaši pleť ty nejlepší?

Skořicová maska na černé tečky

Co budete potřebovat:

  • 1 polévková lžíce medu
  • Špetka skořice

Jak postupovat:

Smíchejte obě ingredience a vytvoříte jeden z nejlepších domácích prostředků, jak odstranit černé tečky z pleti. Tuto masku opatrně aplikujte na pokožku a nechejte 10 až 15 minut působit, poté opláchněte.

Citronová maska

Co budete potřebovat:

  • Citronová šťáva
  • Med

Jak postupovat:

Med a citronovou šťávu smíchejte a aplikujte na pokožku. Kyselina citronová v citronu pomáhá odstraňovat nejen černé tečky, ale také odumřelé kožní buňky. Masku aplikujte na pleť a nechejte působit 10 až 15 minut. Poté jemně opláchněte.

Medová maska

Na tuto masku použijte teplý med. Jakmile jej budete pravidelně používat, zbavíte se černých teček a akné. Nechejte působit 10 – 15 minut a opláchněte.

Rajčatová maska

Co budete potřebovat:

  • Rajčatová šťáva

Rajčata pomohou čistit ucpané póry a čistit černé tečky. Vezměte rajčatovou šťávu a aplikujte jí na pokožku, nechejte 10 až 15 minut působit a opláchněte.

Jogurtová maska

Co budete potřebovat:

  • Jogurt
  • Citronová maska

Jak postupovat:

Smíchejte jogurt s citronovou šťávou a aplikujte na pokožku. Kyselina mléčná, kterou najdete v jogurtu pomůže pokožku rozjasnit a zesvětlit. Díky této masce se odstraní černé tečky. Masku aplikujte na pleť a nechejte působit asi 10 až 15 minut. Následně opláchněte.

Vajíčková maska

Co budete potřebovat:

  • Vaječné bílky
  • Citron

Jak postupovat:

Vaječné bílky pomáhají snižovat póry a výskyt černých teček. Snižuje přebytečný maz, který se na pokožce objevuje. Masku nechejte působit asi 10 až 15 minut a následně opláchněte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button