Péče o těloPřírodní léčba

To jsou příznaky, které před infarktem často ignorují!

Ženy mají v některých ohledech jiné příznaky srdečního infarktu než muži a to v důsledku rozdílu srdeční frekvence. Tyto příznaky jsou obvykle ignorovány a mylně považovány za něco jiného. Je však dobré se naučit rozpoznat, abyste díky tomu zabránili infarktu, který může být smrtelný.

Příznaky srdečního infarktu u žen

Podle nové studie jsou ženy náchylnější k srdečnímu infarktu, což je docela zajímavý objev. Výsledky ukázaly, že ženy jsou vystaveny zvýšenému riziku srdečního infarktu, což je důvod, proč je dobré, aby se naučily, jak rozpoznat příznaky tohoto smrtícího stavu. Díky tomu udržíte své srdce v dobré kondici a v případě problémů si budete umět poradit. Jaké jsou příznaky?

Tlak na hrudi

Tlak na hrudi a bolest na hrudi jsou obvykle prvním příznakem hrozícího infarktu. Mnoho lidí si myslí, že nejde o nic vážného, zapomenou na to, jednoduše ho přejdou. Ovšem tlak na hrudníku je problém, který je závažný. Pacienti se srdečním záchvatem hlásili tlak na hrudi a často také brnění ramene. Jsou to jedny z prvotních příznaků před infarktem. Proto, objeví-li se u vás tyto příznaky, pak je dobré navštívit neprodleně lékaře.

Bolest v krku, zádech a čelisti

Dalším příznakem infarktu je bolest v krku, zádech a v čelistech. Může se objevovat také bolest v ramenou, krku, zádech, pažích a čelisti. Obvykle se bolest pohybuje v horní části těla. Je nutno navštívit co možná nejdřív lékaře, který vyloučí vážné onemocnění.

Únava a dušnost

Únava je výsledkem zvýšené fyzické aktivity, ovšem pokud máte najednou pocit únavy a to bez zjevného důvodu, může to být známkou hrozícího infarktu. Pokud nemůžete popadnout dech a nevyšlapaly jste kopec nebo schody, pak je nutno vyhledat lékaře. Oba příznaky se objevují i u mužů. Ovšem ženy může tento příznak postihnout i ve chvíli, když jsou v klidu. To je důvod, proč je důležité rozpoznat příznaky brzy. Zabráníte tak fatálním následkům. Dalšími příznaky mohou být také mdloby.

Žaludeční nevolnosti

Podrážděný žaludek není nic neobvyklého, může a postihuje řadu jedinců. Nemusí vám udělat dobře určité jídlo, mohou příliš působit žaludeční kyseliny v těle nebo to může být také příznak infarktu. Neignorujte žaludeční nevolnost, pokud trvá delší dobu. Může to být příznak, že se v těle děje nějaký problém.

Narazíte-li na nějaký výše uvedený problém, je určitě dobré navštívit lékaře, který vás vyšetří a zjistí příčinu tohoto příznaku. Jedině tak vyloučíte infarkt či si pomůžete od jiného onemocnění.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button