NávodPéče o tělo

Jedlá soda pomáhá zlepšit růst vlasů

Máte pocit, že váš šampon na vlasy je moc konvenční? Nebo dokonce, že vlasy jsou po něm vaše vlasy zničené? A neměl by váš šampon spíše vlasům pomoci? Regenerovat je a přispívat k jejich rychlejšímu růstu? Většina šamponu obsahuje různé chemikálie a silikony, které vlasy zbytečně poškozují a ničí. Zkuste to změnit!

Chemikálie v šamponech

Některé šampony obsahují různé chemikálie jako například laurylsulfát sodný, laurethsulfát, DEA/diethanolamin, parabeny, vůně a podobně. Přemýšlíte, proč jsou mezi škodlivými látkami také vůně? Ty přeci škodlivé nejsou, dodávají šamponu a potažmo i vlasům příjemnou vůni. Na etiketě výrobku to může znamenat víc než čtyři tisíce různých chemických složek.

Kosmetické výrobky využívají přes deset tisíc různých chemikálií. Pouze 11% z nich jsou však prokázané jako bezpečné a zdravé. Dřív, než koupíte nějaký šampon pečlivě si přečtěte, co který výrobek obsahuje, jaké má vlastně složení. Výzkumy ukazují, že mnoho šamponu obsahuje konzervační látky, povrchově aktivní látky a antimikrobiální látky, které mohou škodit zdraví vlasů a to mnoha různými způsoby. V konečném důsledku mohou pronikat do vašeho těla skrz pokožku.

Vyrobte si svůj vlastní šampon

Výše zmíněnému je možno předejít. Ptáte se jak? Jednoduše! Vyrobte si vlastní přírodní šampon, který vašim vlasům pomáhá a zbytečně je neničí. Umí je regenerovat, vyživuje je a navíc pomáhá při jejich růstu. Co je tím tajemstvím? Jedlá soda. Vyzkoušejte to! Už nikdy nebudete chtít žádný jiný šampon.

Poškozené vlasy? Už nikdy! Důležité je využívat tento šampon pravidelně, minimálně jeden měsíc, aby byly výsledky viditelné. Jedlá soda je skvělé exfoliační činidlo, které odstraňuje mrtvé kožní buňky a zvyšuje průtok krve do pokožky hlavy. To pomáhá stimulovat růst vlasů a navíc pomáhá s objemem. Vlasy jsou poté také hedvábné a lesklé. Jedlá soda také může pomoci při přírodním zesvětlování vlasů.  Jak si tento jednoduchý šampon vyrobit?

Ingredience:

  • Jedlá soda (bez obsahu hliníku)
  • Organický jablečný ocet
  • Prázdná lahev
  • Voda

Postup:

Smíchejte jeden díl jedlé sody a tři díly vody v malé lahvi. Dávkování je nutno upravit podle délky vašich vlasů. Například na vlasy po ramena smíchejte dvě až tři lžíce jedlé sody a šest až devět lžic vody. Tuto směs nechejte v lahvi a velmi dobře protřepejte.

Aplikujte na vlasy každé tři dny. Naneste, nechejte pět minut působit. Na začátku vám může přijít divné, že šampon nepění jako obvykle, ale zvyknete si na to. Časem uvidíte, jak skvělé výsledky to bude mít. Po pěti minutách využijte teplou vodu a důkladně opláchněte.

Následně opláchněte vlasy jednoduchým roztokem, který si také sami vyrobíte. Jak? S pomocí čtyř dílů vody, jednoho dílu jablečného octa a dvou kapek levandulového oleje. Ocet vašim vlasům pomáhá a působí jako přírodní vlasový kondicionér.

Budete-li tento postup dodržovat a opakovat pravidelně, minimálně jeden měsíc, dostaví se výsledky! Vyzkoušejte tuto metodu i vy a vaše vlasy vám za to poděkují!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button