Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Přiložte na nohu list zelí a můžete zamezit bolesti kloubů

Zelí známe všichni ze školky nebo ze školy. Jde o oblíbené jídlo, které je nejen zdravé, ale také chutné. Vyrábí se z nich spousta skvělých jídel, saláty a podobně. Zelí má nízký obsah kalorií, ale vysoký obsah vitamínů a antioxidantů. Obsahuje spoustu vitamínu a tělu prospěšných látek. Nyní jí můžete přiložit k noze. Vytvořit si takový zábal se zelným listem.

Zdravé zelí

Zelí má dále vysoký obsah vitamínu C, vitamínu K, železa nebo draslíku. Obsahuje také protizánětlivé látky, které mohou mít příznivý vliv na rakovinu. Zelí se využívá po celá staletí k ošetření opuchlé a pohmožděné pokožky. Je nabité fytonutrienty, vitamíny, antoykyaniny a glutaminem. Tyto látky obsahují protizánětlivé vlastnosti, které fungují pro zmírnění bolesti kloubů.

Listy zelí se tak využívaly k léčbě artritidy, k léčbě sportovních zranění. Všechny důkazy o přínosech léčby byly neoficiální, ale mnoho pacientů s artritidou si pomohlo v léčbě přidáním listů zelí na nohu. Samozřejmě k tomu využívali předepsanou léčbu. Jak si tento zábal ze zelí udělat?

Ingredience:

  • Zelí
  • Hliníková fólie
  • Obvaz nebo gáza

Postup:

Oddělte od hlávky zelí pár listů, nechejte jej vyschnout a vyjměte tvrdý stonek. Vezměte váleček a párkrát jím lehce přejeďte, aby se z listů uvolnila šťáva. Poté je zabalte do folie, vložte na několik minut do trouby a nechejte zahřívat. Následně vytáhněte z trouby a položte na postiženou oblast.

Aby vám listy nesklouzávaly, přichyťte jej s pomocí obvazu nebo gázy. Nechejte hodinu působit a poté listy odstraňte. Tento postup opakujte dvakrát až třikrát denně. Účinky a zdravotní přínosy byste měli cítit už další den. Využívat můžete červené zelí, které obsahuje anthocyaniny (chemikálie, které dodávají červenému zelí barvu). Antokyaniny jsou známé, protože pomáhají snižovat bolest kloubů a záněty.

Jaké další výhody má zábal z červeného zelí?

Pomáhá štítné žláze

Štítná žláza je jednou z nejdůležitějších žláz v lidském těle. Produkuje hormony, které hrají zásadní roli pro správný a zdravý metabolismus a napomáhá také zdraví trávicích orgánů. Konzumace košťálové zeleniny jako například zelí může pomoci ke správné hormonální funkci. Lidová medicína radí, abyste list zelí umístili na štítnou žlázu přes noc. To může pomoci neutralizovat hormony, které narušují štítnou žlázu. Vzhledem k tomu, že může být těžké spát s listy zelí na krku, nechejte jej působit dlouhé hodiny přes den, kdy můžete relaxovat v pohodlí domova. Opakujte tento postup každý den.

Bolest způsobená kojením

Některé ženy během kojení cítí bolest, mají problémy s kojením. Tuto bolest můžete odstranit osvědčeným trikem. Stačí umístit čerstvé listy zelí na vaše ňadra. Opět vezměte váleček, párkrát jím přejeďte přes listy zelí a přiložte na svá prsa.

Tento zábal můžete nechat působit několik hodin, nebo si na ňadra umístěte dvakrát denně studené listy zelí a nechejte působit dvacet minut. Díky této metodě můžete sledovat, jak rychle se problémy s bolestí při kojení odstraní.

Bolest hlavy

Zelí je bohaté na vitamíny C, vitamíny K, folát, vápník, draslík, železo a hořčík. Jde o velmi účinný prostředek k odstranění bolesti hlavy. Tyto bolesti nejsou vůbec nic příjemného, všichni jsme je už někdy zažili. Bolesti hlavy mohou být způsobeny stresem, nezdravou stravou a nedostatkem výživy. I to je důvod, proč je dobré konzumovat zelí.

Možná trochu zvláštní, ale přesto velmi účinný trik může pomoci bolesti hlavy. Stačí vzít listy zelí a přiložit ke spánkům nebo na čelo. Vaše pokožka ze zelí absorbuje živiny a zelí vás ochladí. Listy zelí můžete umístit předtím, než je využijete, na patnáct minut do mrazáku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button