Spolupráce

Česnek je všemocný lék

Česnek bychom mohli považovat za jeden z největších darů přírodní medicíny. Nachází se v něm celá řada užitečných látek, mezi něž patří těkavé oleje, allicin, silice s obsahem sirných organických sloučenin (jsou zodpovědné nejen za štiplavý zápach, ale také za léčivé vlastnosti), selen a celá řada vitamínů (A, B, C a E).

Zdravotní přínosy česneku

Má velmi silné antibakteriální, dezinfekční, antivirové a protiplísňové účinky a je to velmi silný stimulant. Posiluje naši imunitu.V těle pomáhá ničit škodlivé bakterie, parazity a lze jej používat i jako prevenci. Je velkým pomocníkem při snižování hladiny škodlivého cholesterolu. Je dobrým pomocníkem při dezinfekci trávicí soustavy a podporuje bakteriální rovnováhu trávicího traktu. Velmi vítané jsou jeho antibiotické účinky přírodního rázu. Výhodou je, že si na ně tělo nevytváří rezistenci jak na antibiotika klasická. Pomáhá ředit krev, díky čemuž je minimalizovaný vznik krevních sraženin. Extrakty připravené z česneku nabízejí vynikající účinky antimykotické.

Pokud chcete maximálně využít jeho účinků, ideální je konzumace v syrovém stavu a pokud je domácí česnek. Také se velmi často nakládá do medu nebo tvoří součást čajové směsi. Skvělá je i čerstvá česneková šťáva. Pokud vás trápí bolesti v krku, vyzkoušejte česnekový čaj se lžičkou medu.

Pořiďte si kvalitní česnek

Prodej česneku zajišťuje ALA, a.s. Řepníky. Tato společnost patří mezi tradiční české zemědělské firmy s dlouholetou tradicí. Její specializací je především prvovýroba brambor a mléka, ale nabízí i česnek na prodej. Mezi priority společnosti patří jak přísné hygienické standardy, tak i seriózní jednání a samozřejmostí je individuální přístup ke každému zákazníkovi.

Podrobnější informace nejen k prodeji česneku, ale i o výrobcích a dalších informacích týkajících se společnosti ALA naleznete na www.alarepniky.cz.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button