Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Citronová kůra jako lék na bolesti kloubů

Citrony jsou jedny z nejzdravějších druhů ovoce na planetě, disponují esenciálními živinami, které podporují váš zdravotní stav. Věděli jste však, že citrónové slupky obsahují pět až desetkrát víc vitamínů, než samotný plod a citronová šťáva? Za všechny jmenujme vitamín C, vitamín A, kyselinu listovou, draslík, vápník, hořčík a beta-karoten.

Vitamínová bomba

Citrónové slupky se skládají z prvků známých jako salvestrol Q40 a limonen. Ty jsou známé v boji proti rakovinným buňkám v lidském těle. Kromě toho jsou zde přítomné také flavonoidy, které jsou velmi účinné, pokud jde o omezení dělení rakovinných buněk. Ovšem citronová kůra je skvělá také pro bolesti kloubů. Věděli, jste to? Jestliže chcete z citrónové kůry získat opravdu vše, co může dát a díky tomu tak například zmírnit bolesti kloubů, vyzkoušejte níže přiložený recept. Je to jednoduché a velmi účinné!

Ingredience:

  • Extra panenský olivový olej
  • 2 velké organické citrony
  • Listy eukalyptu
  • Malá nádobka s víkem
  • Čistá gáza

Postup:

Vezměte citronovou slupku, dejte jí do sklenice a přidejte dostatečné množství olivového oleje. Slupky by měly být úplně ponořené. Přidejte listy eukalyptu. Nádobu uzavřete pevně, nechejte tuto směs po dobu dvou týdnů. Poté vezměte kus gázy, namočte a přiložte na bolestivé místo. Tuto léčebnou metodu doporučujeme aplikovat na noc, tudíž se může mast vsáknout do pokožky během spánku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button