Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Ananas, skořici a oves k posílení šlach a vazů v kolenou

Celá stavba těla závisí na kloubech. Jednou z nejdůležitějších částí těla jsou kolena, kde mají klouby klíčovou roli. Všechny aktivity, jako je chůze, běh, skákání jsou provádění právě díky kolenům. Z toho důvodu o ně musíme pečovat a dopřávat jim správné živiny. V tomto článku si představíme recept na smoothie, které obsahuje všechny důležité složky pro zdravé klouby.

Klouby se opotřebovávají

V průběhu času se mohou kolena uvolnit a poškodit v důsledku pohybu. Vazy a šlachy ztratí svojí pružnost, protože ztrácejí svou přirozenou lubrikaci. Nicméně můžete mít své klouby silné, bez ohledu na věk a další faktory. Naše zdravé smoothie se skládá z ananasu, skořice a ovsa. Tento koktejl obsahuje dostatek vitamínu C, hořčík, křemík a bromelain. Tyto sloučeniny jsou známé pro jejich zánětlivé účinky a silné schopnosti snižovat bolest.

Složení:

  • šálek ovesných vloček
  • 40 gramů medu
  • 7 gramů skořice
  • 40 gramů drcených mandlí
  • šálek čerstvé pomerančové šťávy
  • 250 mililitrů vody
  • 2 šálky nakrájeného ananasu

Příprava:

V prvé řadě uvařte oves. Poté přimíchejte dva šálky čerstvé pomerančové šťávy. Poté přidejte med, mandle, ananas a skořici. Vše vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Následně přidejte ještě ovesné vložky a několik kostek ledu. Rozmixujte do hladka a užívejte si svého zdravého smoothie.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button