Přírodní léčbaZdravé tipy

Hnojník: Účinný přírodní lék na diabetes

Coprinus, neboli hnojník, je houba z čeledi hnojníkovitých, která reguluje hladinu cukru v krvi, odstraňuje záněty v těle a především působí jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním, které jsou způsobeny diabetem. Zachovává však buňky slinivky břišní, které produkují inzulín.

U hnojníku byl prokázán zajímavý vliv na náš organismus. Jen jednu hodinu po konzumaci hnojníku ve formě prášku se snižuje hladina cukru v krvi v průměru o 41,3%. O tři hodiny později po jídle je hladina cukru v krvi snížena o 31%. Po šesti hodinách se hladina cukru sníží o 20%, ve srovnání s úrovní před konzumací hnojníku.

Není hnojník jako hnojník

Coprinus_comatus_freshJe potřeba rozeznávat jednotlivé druhy hnojníků a zaměřit se na hnojník obecný. Můžete si ho totiž splést i s hnojníkem inkoustovým, který je jedovatý. Houbu je vhodné zpracovat, dokud je čerstvá a to ideálně v sušičce.

Hnojník léčí příčiny cukrovky a to bez jakýchkoliv vedlejších nežádoucích účinků. Reguluje hladinu cukru v krvi a má také protizánětlivé účinky. Hraje významnou úlohu jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním, které jsou způsobeny diabetem.

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button