Přírodní léčbaZdravé tipy

Směs citronu a olivového oleje umí hotové divy!

Každý z nás se snaží pečovat o své zdraví a tělo, přeci jen jej potřebujeme k životu. A nikdo nechce mít zdravotní problémy, se kterými je nutno se potýkat a dál je nějakým způsobem řešit. V přírodní medicíně můžete najít opravdu spoustu věcí, které mohou pomoci a zlepšit tak celkově zdraví. Směs citronu a olivového oleje je vynikajícím lékem, který je znám již od starověku. Rozhodně můžete s touto směsí udělat spoustu dobrého pro vaše tělo. Citron je v podstatě takovým všelékem a v domácnosti by jej měl mít každý. No a olivový olej? Ten má také spoustu příznivých účinků na lidské tělo!

Olivový olej a citron pečují o zdraví

Olivový olej je základem pro středomořskou stravu, která je lehká, chutná a pro zdraví prospěšná. Zajišťuje esenciální mastné kyseliny, které umožňují čelit spoustě problémů, například špatnému cholesterolu v těle. Je také ideálním způsobem, jak očistit tělo od všech škodlivých toxinů.

Řeky a Římany je olivový olej nazývám tekutým zlatem a není se tedy vůbec čemu divit. Olivový olej může být základním prvkem také vaší každodenní stravy. Je velmi ideální pro vaše zdraví. Ve které denní době může být olivový olej přínosem pro lidské tělo? Ráno! A hned vám řekneme také proč!

Bojuje se zácpou

Kombinujete-li olivový olej s citronem, získáte skvělého pomocníka pro boj se zácpou. Jde o jednoduchý prostředek, který chrání tělo zevnitř a působí jako silný antioxidant. Je tedy schopen pomoci odstranit z těla toxiny, očistit jej a celkově o tělo pečovat.

Ochrana srdce

Olivový olej je bohatý na mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro lidské tělo. Pro zlepšení oběhu se odstraní přebytečný a špatný cholesterol. Jde také o skvělý protizánětlivý a ochranný prostředek, který v kombinaci s citronem poskytuje skvělé vitamíny pro lidské tělo.

Snížení rizika revmatických obtíží

Citron i olivový olej má skvělé protizánětlivé vlastnosti. Budete-li je denně konzumovat na prázdný žaludek každý jeden den, budete bojovat proti bolesti kloubů.

Pomoc pokožce, vlasům a nehtům

Jde o jednoduchý lék pro vlasy, nehty a pokožku. Chrání křehké a lámavé nehty, můžete směs použít přímo na kůžičku okolo nehtů. Dodává také další živiny, směs má antiseptické a adstringentní vlastnosti. Pomáhá bojovat s lupy.

Břišní tuk

Tato látka nebude pomáhat zázračně hubnout, to vůbec ne. Může však pomoci jako určitý doplněk při pomoci v hubnutí. Směs citronu a olivového oleje pomáhá játrům a žlučníku, nakopne váš metabolismus a zlepšuje trávení tuků. Obsahuje také esenciální mastné kyseliny. Má uspokojivé diuretické a protizánětlivé vlastnosti. Mastné kyseliny metabolizují tuky uložené v břiše a snižuje riziko srdečních problémů.

Zvyšuje krevní oběh

Olivový olej má antikoagulační vlastnosti, pomáhá zvyšovat tok krve. Brání rovněž tvorbě krevních sraženin. Směs můžete používat zevnitř i zvenčí. Může pomoci bránit křečovým žílám.

Brání předčasnému stárnutí

Lžíce tohoto léku každý den může pomoci vašim buňkám, do těla dodává vysoké množství antioxidantů a živin. Brání také předčasnému stárnutí. Obsahuje vitamín E, což je antioxidant, který v těle pomáhá mnoha věcem. Například může snižovat riziko onemocnění srdce, artritidy a vrásek. Obsahuje také monosaturované tuky a minerály, ty zvyšují funkci vašich vnitřních orgánů jako například játra, ledviny nebo také trávicí systém.

Jak si tuto směs jednoduše připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 polévková lžíce za studena lisovaného olivového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy

Jak postupovat:

V misce smíchejte obě tyto složky a užívejte denně. Doporučujeme po ránu, ještě před snídaní na lačný žaludek.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button