KrásaNávod

Noční péče o různé typy pleti. Základ pro krásnou a zdravou pokožku

Pravidelnost a pečlivost. To je alfa a omega v péči o pleť. Žádných skutečně dlouhodobých výsledků nedosáhnete bez toho, aniž byste o svou pleť pečovali skutečně každý den a věnovali jí ten správný typ péče, který odpovídá jejím potřebám.

O pleť je důležité pečovat ráno i večer, ale zejména noční péče je pro pleť naprosto klíčová. Během spánku totiž v celém těle probíhají regenerační procesy, které se týkají i naší pleti, a správně zvolené produkty mohou tento přirozený proces těla významně podpořit.

Víte, jak o svůj typ pleti pečovat? Dopřáváte ji ideální noční péči, která skutečně funguje a vaší pleti prospívá? Pojďme se na toto téma podívat společně a zjistíme, jak na tom jste a co by se dalo ještě vylepšit.

Mastná pleť

Majitelky mastné pleti určitě vědí, že správná noční péče mnohdy rozhoduje o tom, zda se ráno probudí s novým pupínkem na bradě či nikoliv. Mastná pleť také potřebuje daleko účinnější čištění než jiné typy pleti, ale stejně tak potřebuje i hydrataci, která jí paradoxně často vlivem nesprávné péče chybí.

Základem je používat takové produkty, které pleť zbytečně nevysušují. Vyhněte se tedy takovým, které obsahují alkohol, který pokožku dráždí a vysušuje. Začněte s pečlivým odlíčením pleti. Použijte odličovací prostředek na bázi oleje, který vás účinně zbaví zbytků makeupu i nečistot a prachu. Pleť poté dočistěte pleťovou pečující vodou, která je určena pro mastnou nebo smíšenou pleť.

Na noc si dopřejte krém, který je silně hydratační. Zapomeňte na zmatňující produkty. Ty jsou vhodné na den, kdy se pleť potí a lesk může ničit makeup, ale přes noc nechte pleť odpočinout a načerpat vláhu. Vyhněte se také hutným vyživujícím krémům, který by póry akorát ucpávaly. Na mastnou pleť je vždy velmi vhodná přírodní kosmetika, která neobsahuje chemikálie, jež mohou samy produkci mazu ještě zvyšovat.

Dvakrát týdně si před spaním dopřejte také obličejový peeling s pomocí jemné cukrové pasty nebo jiného šetrného produktu.

Suchá pleť

Opačný problém většinou řeší majitelky suché pleti. Ta se často loupe, je velmi napjatá, makeup zalézá do vrásek nebo se velmi rychle drolí. Suchá kůže si doslova žádá hydrataci. V létě většinou netrpí tolik jako v zimě, ale právě proto je to ideální čas, kdy jí trochu vrátit zdraví a krásu.

Opět je nutné začít řádným odlíčením. Volte odličovače i pleťové vody na bázi olejů. Pokud vaše pleť oleje dobře absorbuje, není nutné je z pleti odstraňovat ještě pleťovou vodou. Odlíčení je však stejně důležité jako u mastné pleti, aby se pleť nezanášela a nepůsobila unaveně a zašedle.

Před spaním se nebojte dopřát si výživnou masku, která pleti dodá vitamíny i hydrataci. Konkrétní produkt je na vaší volbě a zkušenostech, vždy je ale lepší volit takové výrobky, u kterých znáte složení a víte, co si na pleť dáváte. Vyhněte se produktům s obsahem alkoholu a ropných derivátů.

Noční krém volte klidně hutnější a výživnější. Vaše pleť by nicméně ráno neměla být mastná, ale spíše příjemně hydratovaná a svěží.

Citlivá pleť

S citlivou pletí jsou vždycky nějaké problémy. Projevuje se začervenáním, svěděním, alergickými reakcemi na různé výrobky. Není lehké vybrat pro ni ty správné pečující výrobky, protože v podstatě musíte postupovat metodou pokus-omyl.

Na odstranění makeupu a nečistot použijte jemné čisticí mléko, které je určeno pro citlivou pleť. Pleť nedrhněte ani zbytečně „nešudlejte“. Každý produkt raději smyjte vodou, samozřejmě kromě finálního krému. Ten volte dle vašich potřeb. Citlivá pleť potřebuje většinou lehce ochranný krém, který pleti dodává živiny a zároveň tvoří bariéru, která pleť chrání před vnějšími vlivy. Citlivá pleť bývá většinou i sušší, tak se nebojte hydratovat a používejte krémy na bázi přírodních olejů.

Nepřehánějte to s používáním masek ani peelingů. Citlivá pleť nemá ráda změny ani hrubší péči.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button