Spolupráce

Zlatem z krize ven

Po delším hospodářském růstu lze očekávat krizi. V takovém případě je otázka, jak se případná krize dotkne finančních trhů a našich úspor. Každý člověk přemýšlí jak své úspory nejlépe zhodnotit a ochránit. Někdo důvěřuje bankám, jiný vybírá své peníze z účtu a ukládá si je nikoliv do matrace, ale dnes již do domácího trezoru. Hitem posledních let je nákup nemovitostí. Pokud ovšem koupíte dům, musíte počítat s náklady na jeho údržbu a opravy. Další možností je nákup uměleckých předmětů, jejichž výhodou je mobilita a možnost zpeněžení i v zahraničí. Nevýhodu je jejich zatížení DPH. Po porovnání všech možností se jeví jako nejlepší řešení investovat do zlata.

Proč je investiční zlato výhodné?

Zlato si udržuje svou hodnotu již po staletí a ani do budoucna se neočekává žádný dramatický pokles. Investiční zlato v podobě mincí a cihel je osvobozeno od DPH, takže pořizovací náklady jsou nižší než ve výše uvedených případech. Další výhodou zlata je jeho skladnost, odolnost vůči hrubšímu zacházení, neshoří, nerozpustí se, takže je můžete i zazdít nebo zakopat. Prostě přečká i živelné pohromy, takže je to nejpraktičtější forma majetku. Pokud krize pomine, není problém s jeho přeměnou zpět na peníze.

Zlaté mince

Na prodej investičního zlata, zlatých mincí ČNB a numismatiky od Pražské mincovny a.s. se specializuje obchod Zlaté mince, který najdete v Obecním domě, na náměstí Republiky v Praze. Investiční zlato prodává tento obchod malým i korporátním investorům. Zárukou vysoké kvality je výhradní dovoz slitků švýcarské produkce. Investiční zlato ve formě mincí je osvobozeno od DPH a od slitků se liší tím, že nejsou číslovány. Proto poskytují svému držiteli více anonymity. Další výhodou zlatých mincí je jejich sběratelská hodnota, která může časem výrazně vzrůstat.

Zlaté cihly

Zlaté mince, slitky z ryzího zlata, nebo i zlaté cihly jsou nejen bezpečnou transformací peněz, ale také mohou být dárkem, který každého potěší. Velikost i cenu mincí nebo zlaté cihly si můžete vybrat tak, aby odpovídala dané příležitosti. Například investiční mince v dřevěné dárkové etui jsou působivým dárkem pro obchodní partnery.

Podobné články

Back to top button