Spolupráce

Jaro v lázních: Vyrazte načerpat sílu a podpořit své zdraví

Jarní dovolená je velmi osvěžující. Po dlouhé zimě se opravdu hodí vyrazit na pár dní mimo domov a trochu se nadechnout čerstvého jarního vzduchu a užít si i pěkného počasí. Ale kam? Jarní pobyt v lázních se zdá jako ideální nápad! Proč? Lázeňské pobyty vám dodají energii, pomohu vám zrelaxovat tělo i mysl a umožní vám zaměřit se i na případné zdravotní obtíže. Lázně si však užije úplně každý, bez ohledu na to, zda jste mladí či staří, nemocní nebo úplně zdraví.

Františkovy Lázně

Pro ideální jarní pohodičku si zajeďte do Františkových Lázní. Jde o velmi malebné město, které vás zaujme architekturou, ale i velmi krásnou přírodní scenérií plnou lesoparků. Františkovy Lázně nabízí celou řadu moderních rehabilitačních procedur a pobytů, ze kterých si vybere skutečně každý. Mimo procedur si můžete užít i výlety po okolí. Vynechat byste rozhodně neměli dvě romantické vyhlídkové věže, rozhlednu Salingburg a rozhlednu u restaurace Zámeček. Odpočinout si můžete v Aquaforu, což je velmi moderní wellness centrum se vším, co očekáváte. V okolí navštivte také přírodní rezervaci Soos, která vás provede i místní přírodovědnou historií.

Lázně Kynžvart

Oproti Karlovým Varům a Mariánským Lázním jsou méně známé, ale o nic méně zajímavé právě Lázně Kynžvart. Jedná se o příjemné městečko s historickou radnicí a kostelem sv. Markéty. Na svazích se rozkládá lázeňský areál, který se pyšní velmi blahodárným klimatem, minerálními prameny a vzácnými slatinnými ložisky. Kynžvart je obklopen Slavkovským lesem, kam se dá vyrazit na řadu různých výletů. Vypravit se můžete k židovskému hřbitovu a zřícenině hradu Kynžvart a vynechat byste neměli ani naučnou stezku Kynžvartské kyselky, která vám umožní seznámit se hned s několika významnými prameny. Lázeňský pobyt na jaře je jistotou dokonalé odpočinkové dovolené.

Zdroj obrázku: Pixabay

Podobné články

Back to top button