KrásaPéče o tělo

Omládněte bez botoxu. Jaké jiné metody se dnes používají?

Není výjimkou, že v určitém období života ženy přijde moment, kdy se podívá do zrcadla a uvědomí si, že se na ní prožitá léta podepsala viditelněji, než by si přála. Řeč je samozřejmě zejména o vráskách, které se chtě nechtě na obličeji dřív nebo později objeví. Některým ženám ale mohou vadit natolik, že se jich rozhodnou zbavit.

Dávno však neplatí, že kvůli vráskám musíte tak říkajíc „pod kudlu“. Zbavit se jich dá i mírnými estetickými zákroky bez operace. Současné anti-aging trendy v estetické medicíně se neomezují jen na botox, ale nabízí se i šetrnější a levnější metody, které může vyzkoušet doslova každý.

Oblíbený laser

První projevy stárnutí lze šetrně odstranit právě pomocí laseru. Ten využívá světelnou energii k regeneraci kožních buněk. Mezi nejúčinnější patří tzv. frakční laser, jelikož jeho paprsky dokáží pronikat do svrchní a střední vrstvy kůže. Tam pak podporují tvorbu kolagenu, který s věkem ubývá, a právě kvůli tomu kůže ztrácí svůj pružný a svěží vzhled.

Laser se ale uplatní i při jiných kosmetických potížích. Velmi dobře například pomáhá vypořádat se s pigmentovými skvrnami, které se s věkem také rychle objevují. Po ošetření frakčním laserem se pleť vypíná, působí mladistvějším dojmem a zlepšuje se i celková struktura kůže. Pomoci může i těm, kteří bojují se skvrnami a jizvami po akné.  O konkrétním způsobu užití se vždy poraďte s odborným pracovníkem, který posoudí stav vaší pleti a možné zákroky.

Chemický peeling

Pokud jste v oblasti estetické dermatologie naprostý nováček, může být dobrou volbou začít právě chemickým peelingem. Jde o techniku, při které se na pleť aplikuje jedna nebo více AHA kyselin. Tyto kyseliny pronikají do vrstev kůže a narušují je. Dochází k oloupání staré kůže a obnově kožních buněk, což vede ke zmírnění vrásek, vyhlazení nerovností, odstranění projevů akné a nežádoucích pigmentací. Po ošetření většina klientek pociťuje změnu v barevnosti pleti, kůže je vypnutá, plnější a bez viditelných nedokonalostí.

Mezoterapie

Pryč s jemnými vráskami kolem očí! Právě tyto drobné projevy stárnutí často ženy řeší jako první. Vrásky kolem očí od smíchu jsou hezké a přirozené, ale pravdou je, že jednoduše přidávají věk a zbytečně kvůli nim působíte starší. Navíc mohou způsobovat dost potíží, pokud nosíte make-up a líčíte si oči, jelikož tyto produkty vrásky zvýrazňují a celkový look vypadá špatně.

Zde je pak ideální volbou vysoká hydratace v podobě mezoterapie očního okolí. Ta probíhá tak, že se speciálním dermaperem aplikuje regenerační roztok s přídavkem kyseliny hyaluronové do citlivé pokožky v okolí očí. Během pár minut je pokožka vypnutá, osvěžená, vrásky jsou redukovány a dlouhodobě je pokožka viditelně mladší a svěžejší.

Plazmaligting

Poměrně moderní metoda nabízí injekční aplikaci vlastní plazmy do podkoží. Tato tělu zcela přirozená látka pomáhá vypínat a zlepšovat pleť. Velikou výhodou je zejména to, že jelikož se jedná o vlastní krevmí plazmu, neexistuje riziko alergické reakce nebo podráždění.

Tímto způsobem dochází ke stimulaci kolagenových buněk, které se nacházejí v pokožce. Pleť je regenerovaná, rozzářená a zřetelně omlazená. Musíte počítat s tím, že je třeba odebrat 8 – 10 ml krve ze žíly a poté ji ve speciálním přístroji opatrně odstředit. Pokud vám tedy nevadí tato malá nepříjemnosti, není důvod, proč to nezkusit. Ideální je pro ženy ve věku 30 – 40 let.

Výplně

S hlubšími vráskami už si ty nejšetrnější metody jen tak snadno neporadí. Tehdy jsou nejlepší volbou injekční výplně na bázi kyseliny hyaluronové, která je tělu vlastní.

Tato metoda je dlouhodobě velmi oblíbená a osvědčená, není se třeba bát nějakých negativních následků. Užívá se k odstranění projevů stárnutí, korekci jizev, modelaci kontur a objemu tváře, zvětšení rtů či k celkovému omlazení. Ženy se často obávají také ztráty mimiky v obličeji, ale to zde nehrozí – pouze se dodává objem tam, kde kvůli klesajícímu obsahu kolagenu mizí.

Výplně mohou korigovat viditelné vrásky okolo úst, nosoretní vrásky, nebo třeba hluboké vrásky mezi očima. Výsledek nicméně není trvalý, přetrvá obvykle 6 – 12 měsíců, nicméně po uplynutí této doby lze zákrok bez potíží opakovat.

Vlastní tuk

Dnes již lékaři umí využít k výplni i vaše vlastní tukové zásoby. Tuk se získává částečnou liposukcí z problémových partií. S pomocí této metody se dá vyplnit například oblast lícních kostí, které tuk zvýrazní, nebo vrásky v dekoltu či na obličeji. Neméně často se ale využívá také pro přirozené zvětšení prsou. Takový zákrok je šetrnější a prsa vypadají vždy velmi přirozeně.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button