Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

8 přírodních léků, které pomohou při infekci močových cest

Infekce močových cest je velmi častým zdravotním problémem, který je však velmi nepříjemný. I když jím trpí jak muži, tak i ženy, přece jen něžnější pohlavní je k tomuto problému náchylnější. Infekce močových cest jsou velmi nepříjemné, a když se neléčí, mohou vést až k infekci ledvin a dalším komplikacím, které už poté nebude jednoduché vyléčit. Rozšíří-li se bakterie do ledvin nebo krevního řečiště, jde o velkou komplikaci.

Bakterie, které škodí

Právě tyto bakterie jsou nejčastější příčinou infekce močových cest, ovšem tento problém může mít vliv na plísně, viry a podobně. Když se objeví příznaky, které poukazují na zánět nebo infekci močových cest, pak bývá nejčastější léčbou právě léky v podobě antibiotik. Nicméně se některé bakterie staly odolné vůči antibiotikům a tím pádem na ně tyto léky úplně nefungují a infekce pokračuje vesele dál.

nápis

Příznaky infekce močových cest:

  • Časté nutkání k močení
  • Menší objem moči při močení
  • Pocity pálení při močení
  • Zakalená nebo tmavá moč
  • Teplota
  • Bolesti břicha

Vyzkoušejte sílu domácích přírodních léků, které také mohou pomoci na infekci močových cest. Tyto přírodní léky pomáhají eliminovat bakterie v těle, snižují riziko výskytu bakterií a infekcí. Přinášíme vám osm přírodních léků, které mohou pomoci v léčbě infekce močových cest.

Velké množství tekutin

Hydratace se spojuje s infekcí močových cest, tedy pomáhá v léčbě. Je to kvůli tomu, že pravidelné močení může pomoci vyplavovat bakterie z močových cest a právě to může pomoci zabránit infekci. Jedna studie zjistila, že nízká produkce moči je spojená se zvýšeným rizikem vzniku a vývoje infekce močových cest. Proto pravidelně dodržujte pitný režim.

Pravidelné mytí

Bakterie rostou ve vlhkém prostředí. Jednou z možností je také nosit volné oblečení, čisté oblečení a hlavně čisté spodní prádlo. Je důležité vyhnout se syntetickým materiálům. Pozor také na pravidelnou hygienu, ta také v mnohém minimalizuje riziko bakterií.

Probiotika

Jde o prospěšné mikroorganismy, které můžete nacházet v některých potravinách nebo doplňcích. Umí také podpořit zdravou rovnováhu bakterií ve střevech. Protetika se spojují se zlepšením trávicího ústrojí, trávení, posilují imunitní systém a podobně. Některé studie také poukazují, že probiotika mohou pomoci snížit infekci močových cest. K dispozici jsou například ve fermentovaných potravinách jako kefír, kimchi, probatický jogurt, zelí, kombucha nebo v doplňcích stravy,

Brusinková šťáva

V brusinkách najdete kyselinu hippurovou, která pomáhá bránit růstu bakterií E.coli, což je nejčastější příčina infekce močových cest. V rámci přírodní léčby pijte denně brusinkovou šťávou. Dejte si pozor na to, aby ve šťávě nebyl cukr. Také můžete konzumovat půl šálku sušených brusinek.

Vitamín C

Konzumujte dostatek potravin s vysokým obsahem vitamínu C. Proč? Vitamín C činí moč kyselejší a to zabraňuje růstu bakterií ve vašem močovém traktu, alespoň to tvrdí výzkumy. Můžete také kromě jiného konzumovat doplňky stravy s vitamínem C.

Hřebíčkový olej

Hřebíčkový olej má protizánětlivé vlastnosti a používá se k úlevě od bolesti a podporuje také proces hojení. Výzkum publikovaný v Phytotherapy Research naznačuje, že právě hřebíčkový olej má antimikrobiální, antimykotické a antivirové aktivity. Můžete tento olej užívat vnitřně a po dvou týdnech by se měly objevit výsledky.

Uva ursi – Medvědice lékařská

Jde o bylinku, která obsahuje řadu látek, které pomáhají v boji s infekcemi a to včetně infekce močových cest. Jde o bylinku, která obsahuje několik chemikálií s antiseptickými vlastnostmi. Tato bylinka je snadno dostupná v lékárnách nebo také jako doplňky stravy. Když bylinku konzumujete, antiseptická síla této rostliny pomáhá zabíjet bakterie a také pomáhá stimulovat močení. Ovšem pozor, lidé s onemocněním ledvin, jater, těhotné ženy nebo kojící ženy a děti by neměli tuto rostlinu užívat.

Oreganový olej

Nedávná studie zjistila, že oreganový olej je účinný proti všem kmenům bakterií, které byly testovány a úspěšně potlačili růst E.coli. užívání oreganového oleje může být klíčem k léčbě. Je dobré jej smíchat s vodou nebo například s kokosovým olejem. I zde je třeba dodržet nějaká pravidla, například neužívat oreganový olej víc, než dva týdny v kuse a je určitě dobré poradit se s lékařem o užívání tohoto oleje.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button