DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

Léčba memopauzy přirozeně bez léků. 5 nejlepších bylin

Menopauza je nepříjemnou skutečností pro ženy a příznaky mohou trvat roky. Váš lékař vám bohužel pravděpodobně nedokázal poskytnout nic, co skutečně pomáhá mnoha vašim příznakům. Pokud vám lékař něco předepsal, je to obvykle nějaká forma hormonální léčby, která otevírá zcela nový vak s vedlejšími účinky a neznámými důsledky.

Léčba menopauzy

Existují některé velmi účinné způsoby léčby příznaků menopauzy přirozeně. Níže je pět nejlepších bylin na léčbu symptomů menopauzy.

1. Ploštičník hroznatý (Cimicifuga racemosa)

Tato bylina byla používána po stovky let a byla dokonce použita pro žaludeční křeče, návaly a jiné ženské problémy. Má mimořádně vysoký stupeň bezpečnosti a je dostupný v kapslích a tabletách v lékárně nebo na internetu.

To je vynikající volba pro ženy, které chtějí léčit své návaly, ale nechtějí se obrátit na hormony nebo antidepresiva. Předpokládá se, že působí podobně jako serotonin v mozku, což znamená, že je také skvělý pro ty, kteří se mohou potýkat s mírnou depresí nebo zvýšenou úzkostí způsobenou menopauzou.

2. Andělika čínská (Angelica Sinensis)

Andělika čínská je uznávaná v Číně a na Západě za svou schopnost podporovat a udržovat přirozenou rovnováhu hormonů uvnitř těla ženy. Nepůsobí jako estrogen, čímž eliminuje rizika spojená s alternativní hormonální terapií / léky. Pokud krvácíte těžce, neužívejte tuto bylinu, může zvýšit krvácení. Pokud je to možné, kombinujte Anděliku s Heřmánkem pro optimální výsledky při návalech a křečích.

3. Třezalka tečkovaná

Tato bylina je užitečná při léčbě nejen nálady spojené s menopauzou, ale také úzkostí, depresemi a nespavostí. Vysušené listy je možné vařit a dělat z nich čaje. Najdete ji také v kapslích nebo v tinktuře v lékárnách nebo zdravých výživách.

4. Červený jetel

Červený jetel je plný izoflavonů, které jsou rostlinnými odvozenými estrogeny. Na rozdíl od estrogenu nebo jiných hormonů, které vám může předepsat lékař, budou z těchto typů estrogenů mít jen velmi málo nežádoucích účinků. Nejen že červený jetel může léčit návaly horka a mnoho dalších příznaků menopauzy spojených s hormonálními účinky, ale existují důkazy, že může dokonce povzbudit léčení kostí u žen.

5. Lněné semínko

Existují látky nazývané lignany v lněném semínku, které jsou důležitými modulátory metabolismu hormonů. Vzhledem k tomu, že tolik problémů souvisejících s menopauzou souvisí s hormonálními účinky, lněné semínko může pomoci zmírnit mnoho příznaků. Je obzvláště užitečné návaly horka a noční pocení. Lněné semínko je nejlepší pro menopauzální ženy a může být snadno rozemleté ​​v mlýnku na kávu nebo v mixéru. Užívejte vždy čerstvě namleté semínko, protože po pár hodinách začíná žluknout. Použijte 1-2 lžíce denně.

Menopauza může být matoucí, frustrující a ponižující čas pro mnoho žen. Nepomáhá tomu, že existuje jen málo prostředků, které mohou zmírnit tyto příznaky, aniž by přinesly nový příliv různých vedlejších účinků. Byliny uvedené výše jsou jen hrst přírodních léků, které se používají k léčbě menopauzálních příznaků.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button