Spolupráce

Předporodní kurzy – z pohodlí domova i s odborníky

Předporodní kurz je ideální pro všechny nastávající maminky a jejich partnery, kteří se chtějí dobře připravit na porod a příchod miminka. Jedná se o komplexní přípravu, při které se nastávající rodiče dozví všechny potřebné informace o těhotenství, porodu, rodičovství i následné péči o novorozence. Na internetu je možné najít řadu informací, ale zdraví budoucí maminky i miminka se vyplatí svěřit do rukou zkušených odborníků, kteří mají s přípravou na porod mnohaleté zkušenosti a jsou v tomto oboru vyškolení.

Ideální příprava na porod

Ať už čekáte potomka přirozenou cestou nebo vám k těhotenství pomohla asistovaná reprodukce, předporodní kurzy jsou žádoucí variantou, jak se na vše, co vás čeká, připravit. Tyto lekce pro nastávající rodiče nabízí většina porodnic a mnoho gynekologií nebo reprodukčních klinik. Pravděpodobně najdete asi největší nabídku předporodních kurzů v Praze, ale tyto lekce se pořádají v mnoha dalších českých městech nebo také online. Cvičení pro těhotné v Praze nabízí mnoho klinik a gynekologií, můžete vybírat z individuálních i skupinových lekcí. Ženy mohou přijít samy nebo si s sebou vzít svého partnera nebo kohokoli jiného, kdo s nimi bude u porodu.

Co se dozvíte na předporodním kurzu

V rámci lekcí dostanete základní informace o tom, co si s sebou vzít do porodnice, jak bude porod probíhat, co se děje při vyšetření v těhotenství nebo při prvotrimestriálním screeningu, jak vyřídit úřední záležitosti na matrice atd. Jako nadstavbu vás pak lektoři seznámí s možnostmi při porodu, nejrůznějšími porodnickými postupy, způsoby, jak tento náročný proces zvládnout, a mnoho dalšími užitečnými informacemi.

Klinika Gynem v Praze pravidelně pořádá nejen předporodní kurzy, ale také jógu pro těhotné a nabízí konzultace s porodní asistentkou.

Zdroj náhledového obrázku: pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button