Spolupráce

Zimní pobyt v lázních na Slovensku je skvělou inspirací pro vaši dovolenou

Počasí člověk neporučí a střídání ročních období také ne. Nyní nás čeká období podzimu a zimy, které je charakteristické krátkými dny, chladným počasím a nevlídnými podmínkami. Ty na naše tělo i mysl mohou působit únavně, nebo i depresivně. Proto může být skvělým nápadem dopřát si lázeňský pobyt v zimních měsících, který vás nabije novou energií a umožní vám načerpat ztracené síly i dobrou náladu. Zimní pobyt v lázních na Slovensku je skvělý nápad pro každého, kdo hledá inspiraci pro zimní dovolenou.

Lázně Bešeňová

Za úžasnými lázněmi nemusíte daleko. Na středním Slovensku najdete jedinečné termály Bešeňová, které lákají na zážitky pro celou rodinu. Nabízí 4 venkovní termální bazény, ale také 5 vnitřních bazénů s čirou vodou. Je to ideální místo zejména pro rodiny s dětmi, které se zde vyřádí v tobogánech a speciálně vyhrazené dětské části. Dospělí si pak mohou odpočinout v saunovém světě a užít si zde klid a oddych, který jim tolik chybí. Zážitků je zde tolik, že není problém strávit tu třeba celý týden a užít si všechno, co místní rozsáhlé komplexy nabízí.

Lázně Brusno

Lázně Brusno najdete jen několik kilometrů severovýchodně od Banské Bystrice. Oproti lázním Benešová bude vyhovovat více lidem, kteří chtějí skutečné ticho a kontakt s čistou přírodou. Jsou to o poznání menší lázně s minimálním ruchem a zejména mimo sezónu zde naleznete skutečně oázu klidu a pohody. Historie lázní je dlouhá, ale v roce 2007 zde proběhla rozsáhlá rekonstrukce a poskytuje se zde široké spektrum vodoléčebných procedur, ale i elektroléčba, termoterapie a masáže. Místní minerální voda má léčivé účinky zejména na oběhový systém, ale také na onemocnění trávicího ústrojí nebo i nemoci z povolání.

Lázně jsou jednoduše ideálním místem, kam se přes zimu uchýlit. Podle počasí můžete buď celý den strávit na procedurách, nebo si užít aktivní den v přírodě na čerstvém vzduchu. Jisté ale je, že to vašemu tělu i mysli prospěje.

Zdroj náhledové fotografie: Piqesls.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button