Spolupráce

Banánovočokoládová mousse

Pokud hledáte recept na odlehčený dezert, tak určitě musíte vyzkoušet recept na banánovočokoládovou pěnu podle kuchařů z Jíme zdravě. Banánovočokoládová mousse je vláčná, nadýchaná a určitě potěší každého gurmána. Tento recept a mnoho dalších lahodných pečících receptů najdete v kuchařce Jíme zdravě a pečeme s láskou.

Příprava: 7 minut (+ alespoň 4 hodiny chlazení) Tepelná úprava: 3 minuty Obtížnost: snadné Počet porcí: 3

Nutriční informace na 1 porci: 424 kcal 5 g bílkovin 27 g sacharidů (z toho 22 g cukrů) 32 g tuků

Suroviny

  • 70 g čokolády (min. 70 % kakaa)
  • 200 g banánů (oloupaných)
  • 120 g avokáda (oloupané a vypeckované)
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce medu
  • 220 ml kokosového mléka

Postup

Nejprve si rozpusťte čokoládu nad vodní lázní. Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu a až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit.

Následně do vyšší mixovací nádoby vložte oloupané banány, oloupané avokádo, kakao, med, kokosové mléko a nakonec i rozpuštěnou čokoládu. Pomocí tyčového mixéru vše důkladně rozmixujte do hladkého krému.

Hotový krém rovnoměrně rozdělte do 3 sklenic a vložte alespoň na 4 hodiny do lednice.

Po vychlazení můžete banánovočokoládovou mousse podávat. V lednici vydrží po dobu 2–3 dní.

Tipy na servírování: Banánovočokoládová mousse skvěle vypadá i chutná s drobným bobulovým nebo lyofilizovaným ovocem.

O kuchařce Jíme zdravě a pečeme s láskou

Jak si zdravě zamlsat a přitom nemít výčitky svědomí? Řešení přináší další kuchařská novinka Jíme zdravě a pečeme s láskou. Inspiraci můžete hledat v 90 receptech na sladké i slané dobroty. Celá pečicí kuchařka vás provede jak klasickými moučníky, tak méně tradičními pochoutkami, které stojí za vyzkoušení. Najdete zde i tipy, bez kterých se pečení neobejde nebo i tabulku surovinových alternativ. Nechybí ani recepty bez lepku, či laktózy. To vše z běžně dostupných surovin a snadno připravené.

Bližší informace o této kuchařce včetně ukázky receptů najdete na webových stránkách Jíme zdravě. Zde nalistujete i další recepty pro každý den od snídaní až po sladké tečky či nápoje. Kniha lze zakoupit přímo na e-shopu Jíme zdravě.

Zdroj náhledových obrázků: Jíme zdravě

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button