Jídlo a stravování

14 důvodů proč jíst slaninu

Milujete slaninu, ale pořád jen slýcháte, jak je nezdravá? Máme pro vás hned 14 důvodů, proč byste slaninu nikdy neměli přestat jíst.

Slanina, je jedná potravina, která je jak slaná, tak sladká

I když zahrnuje sladké i slané chutě, které jsou zcela odlišné, skvěle dohromady ladí. Díky tomu je slanina velmi atraktivním jídlem.

Neobsahuje sacharidy

Přes obecnou víru, která panuje ve společnosti, nejsou to jen tuky, co způsobuje obezitu, ale zejména sacharidy. Diety s nízkým obsahem sacharidů jsou doporučovány pro udržení váhy. Špatná je víra, že sacharidy poskytují energii pro tělo. Pravdou je, že to tuky jsou energií pro tělo. Proto se držte dál od sacharidů a dopřávejte si slaninu.

Je vynikající na kocovinu

Nic nevyléčí kocovinu lépe, než mastná slanina a šálek kávy.

Poskytuje pocit sytosti

Vysoký podíl nasycených tuků ve slanině způsobuje větší pocit sytosti, než sacharidy.

Je křupavá

Život není vždy lehký. Křupavá slanina jej však může výrazně vylepšit. Nic vám totiž nepomůže ze dna, jako porce opečené slaniny, která chutná božsky. Nepřekonatelná chuť zažene všechny problémy.

Největší důvod proč vstát z postele

Slanina zlepší vaši ranní rutinu, bez ohledu na to, jaké vás čekají povinnosti.

Je bohatá na vitamíny

Slanina má řadu důležitých vitamínů. Výrazným vitamínem je vitamín B, který je důležitý pro nás imunitní systém a celkový zdravotní stav. Slanina obsahuje 65% doporučené denní dávky vitamínu B1, 47% vitamínu B3, 38% vitamínu B12 a 36% zinku. Takže zapomeňte na multivitaminy a vrhněte se na slaninu.

Hydratuje ruce

Není nic špatného si čas od času umastit ruce. Při okusování slaniny to není žádná novinka. Mastné ruce vyřeší mýdlo a voda.

Lidé jí slaninu už od starověku

Slanina je hitem díky paleo dietě. Nicméně není žádnou novinkou a lidé jí slaninu už od nepaměti. Strava našich předků se totiž skládala z ovoce, zeleniny a masa. Takže je jasné, že první lidé museli jíst slaninu.

Je jednoduchá na přípravu

Slanina je ideální pro líné lidi. Příprava křupavé slaniny je velmi jednoduchá. Stačí ji připravit v mikrovlnné troubě a máte tu správnou pochoutku na talíři.

Ideální doplněk k jídlu

Slaninu je možné mít k snídani, k obědu i k večeři.  Slanina za každých okolností chutná skvěle a může se kombinovat s celou řadou potravin a jídel.

I když je špatná, je dobrá

Dokonce i ta nejhorší slanina je lepší volba, než život bez slaniny. Nedá se nikdy pokazit tak, že by se nedala jíst.

Více druhů slaniny

Když se řekne slanina, většina z nás si vybaví vepře. Jenže to není jediný druh slaniny. Vyzkoušejte krůtí slaninu nebo jiné druhy slaniny. Tato pochoutka se získá z jakéhokoliv druhu masa.

Bohatá na bílkoviny

Protein neboli bílkoviny jsou klíčovou složkou zdravé výživy, růstu svalů a výživě kloubů. Slanina je bohatá na bílkoviny. Díky vysokému množství bílkoviny v těle získáte energii na celý den a vaše vlasy, nehty a kůže bude zdravá.

Zdroj: web cuisineandhealth.com, odkud jsme při psaní čerpali, již není v provozu, proto není možné zdroj navštívit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button