Spolupráce

Matrace je pro kvalitu spánku rozhodující

„Vyspíme se na to“. Fráze, kterou myslíme do puntíku vážně a která potvrzuje, že důležitá rozhodnutí mají padat po zdravé úvaze a s jasnou myslí. Ráno se však vzbudíte nevyspalí a unavení. Představa jasné mysli je v nedohlednu. Pokud je vám tato situace povědomá, zkuste hledat příčinu ve svém lůžku.

Spánek jako lék

Člověk prospí až čtvrtinu života. Tělo si o spánek říká únavou, a pokud ho nedostane, krutě se pomstí. Spaní je pro nás jediným dobíječem energie a jediným způsobem nevyhnutné fyzické i psychické regenerace. Kvalitní spánek působí na naše tělo jak baterie, která zajišťuje, že zvládáme vše potřebné. Bez něj by byla narušená schopnost soustředění, objevily by se bolesti končetin, hlavy a výrazně by strádalo naše psychické zdraví. Dopřát tělu zasloužený noční odpočinek je proto naše povinnost.

Spěte dobře

Než ulehnete do postele, zamyslete se nad tím, jak kvalitní váš spánek je. Prospíte celou noc, nebo se budíte a provalujete? Ne vždy stojí za bezesnou nocí stres z práce, či hádka s partnerem. Důvodem může být vaše lůžko. Kvalitní matrace dokáže eliminovat tyto stavy výrazným způsobem. Mrkněte se na výšku, podle doporučení odborníků je vhodná minimálně 15 cm, ovšem čím vyšší matrace je, tím větší komfort vám poskytne.

Pokud hloubáte nad tím, jak vyřešit matraci do manželské postele, myslete na to, že varianta jedné matrace je vhodná jen pro partnery, kteří mají podobné tělesné parametry, tudíž jsou si výškově i váhově podobní. V opačném případě volte matrace dvě.

Než koupíte, vyzkoušejte

Nekupovat zajíce v pytli! U matrace to platí dvojnásob. Než se pro některou rozhodnete, jdete si ji vyzkoušet. Z obrázků těžko vyčtete, co na ní řeknou vaše záda. A ač to není úplně fér, po nalezení svého favorita si kupte matrace na e-shopu, který má ceny obvykle příznivější než kamenné prodejny.

Když už budete vybírat, přihoďte si k matraci i kvalitní anatomický polštář. A aby byl váš spánek opravdu hluboký a regenerující, zvažte, jestli by obnovu nepotřeboval taky rošt.

Podobné články

Back to top button