Jídlo a stravování

Dieta během těhotenství může ovlivnit riziko vzniku rakoviny u miminka

Všechny budoucí matky by měly vědět, že jejich dietní plán a výživa v průběhu těhotenství, je velmi důležitá pro zdraví miminka. Výživa matky během těhotenství může mít dlouhodobé nepříznivé účinky na zdraví dítěte – zejména pokud jde o riziko vzniku rakoviny.

Jaký vliv má stravování na těhotenství

Podle nedávné studie, skupina výzkumníků objevila spojitost mezi zdravím člověka a jeho stravováním a životním prostředí v době, kdy se teprve vyvíjí. Všechny tyto faktory, mohou mít velký vliv na vyvíjející se plod.

těhotenstvíGenetické dispozice ovlivňuje osobnost člověka. Málokdo však tuší, že existuje i druhá vrstva genetického kódu a tím je epigenetika. Ta řídí geny, které jsou zapnuté a vypnuté v různém čase. Měli byste také vědět, že epigenetika je zodpovědná za zajištění toho, že vlasové buňky jsou vlasové a nepřetvoří se například na buňky jaterní. Všechny tyto činnosti se provádí v době rané fázi vývoje embrya.

Tyto epigenetické změny jsou náchylné na vnější vlivy, jakým je například strava. Výživa v době těhotenství je mnohem důležitější, než se na první pohled může zdát. Vědci přišli na spojitost mezi specifickým genem, který určuje odolnost proti rakovinným buňkám. Během vývoje tohoto genu je však tělo oslabeno a pro správný vývoj je důležitá výživa matky. Ta může určit odolnost proti rakovině a řadě dalších nemocí. Dostatečná dávka minerálů a vitamínů zajistí správný vývoj tohoto genu.

Studie přišla celkem na 108 dalších genů, které jsou ovlivněny stravováním během vývoje dítěte. Pokud čekáte dítě, dávejte si velký pozor na své stravovací návyky a zásobujte se dostatečným množstvím minerálů a vitamínů, které pomáhají ke správnému vývoji dítěte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button