Spolupráce

Sady doplňků: typy a účel

V minulosti se kosmetika nanášela výhradně polštářky prstů nebo běžnými hadříky a použití takových věci jako štětce, aplikátory a houbičky na líčení (sponge) ani nepřicházely v úvahu. Moderní hřebeny vznikly až na konci 19. století a pilníky na nehty na začátku 20. století. Dnes si nelze představit život moderní dívky bez make-upu, stylového účesu a originální manikúry. K tomu, abyste dělali vše správně a krásně, jsou nutné různé pomůcky. Výrobci nabízejí širokou škálu kosmetických nástrojů a prostředků. Abyste na nic nezapomněli a neztratili se při hledání potřebné věci, je lepší si pořídit sady doplňků.

Sady, které se vyskytují nejčastěji:

– Hřebeny, kartáče na vlasy. Muži se diví tomu, že ženy mají tolik kartáčů na vlasy. Ale objasnění je jednoduché: různý stav vlasů a různé stylingové postupy vyžadují speciální pomůcky. Na česání mokrých vlasů bude nejlepší variantou hřeben s řídkými zuby, na sušení fénem – kartáč “traktor”, na styling – foukací kartáč apod. Proto je lepší si rovnou pořídit sadu doplňků.

– Štětce, aplikátory, sponge jsou to pomůcky na nanášení make-upu. Je mylné se domnívat, že na ličení potřebujete jen jeden nástroj. Použití širokého štětce na nanesení pudru nebo tenkého aplikátoru na oční stíny povede k nejkvalitnějším výsledkům. Pamatujte si, že takové pomůcky vyžadují povinnou a pravidelnou péči: oplachujte je v teplé vodě s přídavkem šamponu a nechte je sušit ve vodorovné poloze.

– Sada doplňků na manikúru bude nejlepším pomocníkem, pokud chcete proměnit nehty v opravdové umělecké dílo. Existují klasické, profesionální, elektrické i pánské sady. Nástroje mohou být vyrobeny ze slitiny kobaltu, chirurgické nebo japonské oceli. Je nutné je promazávat olejem a naostřit, skladovat ve speciálním pouzdře.

– Pedikúrní komplet se liší od manikúrního přítomností doplňkových nástrojů, které se nepoužívají při péči o ruce. Separátory prstů, zvláštní nůžky a pilníky zajistí skvělý výsledek a vaše chodidla budou vždy vypadat ideálně.

– Kosmetické a pečující sady. Hodně výrobců beauty-produktů vydává sady kosmetiky a prostředků na péči, které zahrnují krémy, gely, séra, peelingy, toniky, šampony, balzámy a další prostředky.

Kupovat sady je výhodné ze dvou důvodů. Jednak umožňují zorganizovat plnohodnotnou komplexní péči o tělo, obličej nebo vlasy. Za druhé, jejich cena je obvykle nižší, než cena každého jednotlivého zboží. Pečujte o sebe správně a jednoduše pomocí sady doplňků. Vše, co potřebujete, je vždy na dosah ruky!

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button