Spolupráce

Používáte kvalitní baterie do naslouchátek? Přesvědčte se sami

Naslouchátka tvoří poměrně rozsáhlou skupinu pomůcek pro nedoslýchající. Přístroj mohou používat jak dospělí, tak děti, nejčastěji je ale vidíme u starších osob jejichž sluch už zkrátka není, co býval. V takovém případě poskytuje naslouchátko nutnou kompenzaci pro ty, kteří se částečnou ztrátou sluchu nechtějí limitovat v každodenní životě. Před koupí naslouchátka je však nutné poradit se se svým ošetřujícím lékařem.

Různé druhy naslouchátek

Existuje nepřeberné množství typů naslouchátek, mezi ty nejznámější ale patří závěsná naslouchátka, která si jednoduše zaháknete ucho. Dále jsou na trhu naslouchátka do ucha, vhodná zejména pro osoby s brýlemi. Kombinací zmíněných dvou typů je kapesní naslouchátko, skládající se ze dvou částí, a sice ze špuntu, který člověk vkládá do ucha a krabičky s ovládáním, kterou je možné nosit v kapse.

Jak jsou naslouchátka napájena?

Naslouchátka se dále dělí podle druhu napájení. Prvním typem jsou dobíjecí naslouchátka, která lze nabíjet do nekonečna, tedy dokud bude naslouchátko funkční. Dobíjecí naslouchátka jsou obvykle podstatně dražší, levnější variantou jsou potom klasická naslouchátka poháněná bateriemi.

Vyberte si kvalitu

Baterie do naslouchátek nemusí být levnou záležitostí, čím častěji naslouchátko používáte, tím častěji také musíte baterie měnit, to je jasné. Vyberte si tedy zinkovzduchové baterie, u kterých je zaručena dlouhá životnost a vysoká kvalita. Prodejcem takových baterií je kupříkladu internetový obchod Himalaj.cz, který poskytuje široký výběr baterií od různých značek. Nevíte-li, které si vybrat, vyzkoušejte jejich pestrý testset, tak v krátkém čase vyzkoušíte více značek a poznáte, která je pro vás ta nejlepší. Jestliže už víte, se kterými bateriemi jste byli nejvíce spokojeni, sáhněte po ekonomickém balení masterpack, ať vám baterie nedojdou v nevhodnou dobu a zároveň nepřeplácíte na jednotlivých balíčcích.

Dochází vašemu naslouchátku dech? Buďte připraveni a mějte baterie vždy po ruce, aby vám neunikla žádná dobrá zpráva. Vsaďte na kvalitu zinkovzduchových baterií, které opravdu vydrží.

Zdroj fotografií: pexels.com, himalaj.cz

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button