Vaječné skořápky jsou pro lidské zdraví velmi prospěšné, obsahují velké procento vápníku (asi 90%) a disponují bílkovinami. Vápník je minerál, který je velmi důležitý zejména pro lidské kosti. Tělo jej snadno absorbuje, proto je důležité ho do své stravy zařadit.
Výhody konzumace vajec:
- Regulace vysokého cholesterolu
- Možná prevence osteoporózy
- Posílení kostní dřeně
- Pozitivní vliv na krevní tlak
- Posílení kostí při nějakém úrazu, zlomeniné, podvrtnutí a podobně
- Pro sportovce je v jídelníčku vejce povinné
- Bohaté na chrom, zinek, želeno, hořčík nebo fosfor
Jak konzumovat skořápky?
Doporučená dávka se pohybuje mezi 1,5 gramů po 3 gramy vaječných skořápek denně. Přidávají se nejčastěji do jídla nebo do mléčných koktejlů. Nejí se v takové podobně, jaké je znáte. Nejjednodušším způsobem je přidat práškové skořápky do mouky. Ze všeho nejdřív musíte vzít 10 vaječných skořápek a pěkně je najemno rozemlít. Poté je dejte do trouby, kterou necháte na nízkou úroveň a nechat je tam několik minut. Poté je vytáhněte a nechejte vychladnout a odpočívat.
Ukládejte je do vzduchotěsných nádob, které budete držet na suchém místě.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.