OstatníPéče o těloZdravé tipy

Tento olej může pomoci léčit migrény, úzkost, deprese a možná i rakovinu

Kadidlový olej si zaslouží a to plným právem být nazýván králem oleje. Po mnoho let je využívám pro své terapeutické, náboženské a farmaceutické účely. Výzkumy ukazují, že v sobě ukrývají mnoho výhod, pomáhají například zmírnit bolesti, bojuje proti zánětu, snižuje stres a může také pomoci v boji s rakovinou.

Použití kadidlového oleje

Existuje mnoho způsobů, jak tento kadidlový olej používat, můžete jej inhalovat, absorbovat skrz kůži nebo také jej konzumovat, ale to pozor, pouze v malém množství (2 kapky 2 – 3 krát denně je víc, než dost). Kadidlový olej může být toxický, pokud bude konzumován ve velkém množství. Když jej budete kupovat, ujistěte se, že kupujete opravdu kadidlový olej, nepleťte si to s vůní, ta totiž zdravotní výhody nemá.

Jaké výhody má kadidlový olej? Zde některé přinášíme:

Pomoc s popáleninami, řeznými ranami, škrábanci – použijete-li vrstvu levandulového oleje a také vrstvu kadidlového oleje, snížíte výskyt škrábanců, zranění a popálenin. Kombinace levandule a kadidla poskytují skvělé účinky v procesu hojení.

Uklidňuje nervy – kadidlový olej pomáhá uklidnit nervy, napomůže k lepšímu pocitu relaxace, míru, pokoje a klidu. Je vhodné použít tento olej ve chvíli, kdy se objeví stres, dostanete se do stresové situace, když se objeví deprese, úzkost a podobně.

Posiluje imunitní systém – výzkum ukazuje, že kadidlový olej posiluje imunitní systém, ničí viry a špatné bakterie. To může pomoci také zabít bakterie v ústech a na kůži. Tento olej se tradičně užívá k léčbě orálních problémů jako například k léčbě bolesti zubů, dutin, špatného dechu a podobně.

Hormony a paměť – pomocí kadidlového oleje můžete zabránit hormonální nerovnováze a rovněž pomoci zlepšit paměť.

Zlepšuje vzhled a zdraví pokožky – kadidlový olej může pomoci eliminovat vrásky a zpevnit kůži. Výzkum ukazuje, že tento olej může také pomoci snížit strie, jizvy a akné. Kromě toho, že bude čistit vaší pokožku, pomůže také zabíjet bakterie.

Bolesti hlavy – kadidlo může být použito také k úlevě od bolesti hlavy, celkového napětí.

Ucpání dutin – do mísy nebo umyvadla přidejte horko vodu, do které dáte přibližně šest kapek. Vezměte si ručník, přehoďte jej přes hlavu a nakloňte se nad mísu či umyvadlo a inhalujte tyto výpary. Dýchejte po dobu pěti minut a poté přidejte trochu víc teplé vody. Voda by neměla vařit, abyste se chránili před opařením.

Odstraní svědění – jedna kapka, kterou nanesete na postiženou oblast, přináší okamžitou úlevu.

Zmírňuje bolest kloubů a artritidu – kadidlový olej umí bojovat se zánětem, který následně snižuje bolesti, bolesti kloubů a bolesti svalů. Máte-li bolesti v kyčlích nebo v dolní oblasti zad, pak je použití tento oleje na místě.

Odstranění mateřského znaménka, kožní problémy a bradavice – naneste kapku kadidlového oleje 3 – 4 krát denně na postižené místo, dokud nebude pryč.

Zlepší trávení – tento bylinný olej může výrazně zlepšit váš trávicí systém, je možno zbavit se tak křečí, nadýmání, pomalých pohybů střev a podobně.

Zlepšuje zrak – dejte si do ruky jednu až dvě kapky kadidlového oleje a poté s pomocí ukazováčku jej vetřete do každého spánku. Díky tomu bude váš zrak jasnější.

Orální zdraví – jde o skvělé preventivní opatření proti zdravotním problémům, které mohou trápit vaše ústa. Může pomoci například od zápachu z úst, bolestí zubů, bolestí dutin, vřídků v ústech a dalších a dalších infekcí. Smíchejte jedlou sodu a kokosový olej a vytvořte tak vlastní zubní pastu.

Pomáhá bojovat s rakovinou – studie, která se objevili v roce 2002 zjistili, že sloučenina kadidlového oleje může pomoci zabíjet rakovinné buňky, které se staly rezistentní vůči chemoterapii. Tato sloučenina může zabíjet rakovinné buňky v mozku, tlustém střevě, plic, prostaty, slinivky a prsu.

Zlepšuje spánek – další studie prokazují, že kvalitu spánku ovlivňuje naši váhu, náladu, stres a tak podobně. Vdechování kadidlového oleje vám může pomoci zlepšit spánek.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button