Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Kadidlo úspěšně potlačuje rakovinu vaječníků a tvorbu metastází

Kadidlo. Známe ho všichni jako součást kostela, využívá se právě v něm. Po mnoho let bylo známé jako lék hlavně v Egyptě, Arábii, Číně, Indii a ve středomořské oblasti. Používáno bylo jako povzbuzující prostředek, jako antiseptické diuretikum na mnoho respiračních potíží a také na mnoho dalších problémů. Přemýšleli jste vůbec někdy nad samotným kadidlem jako nad lékem? U nás se jako lék moc nevyužívá, přitom je to škoda. Co je to kadidlo? Jak může lidem pomoci? To a mnohem více se dozvíte v následujícím článku.

Co je to kadidlo?

Kadidlo je čistá pryskyřice ze stromů Boswellia. Můžeme jej zařadit do stejné rodiny stromů, jako například myrhu. Přichází z Rudého moře a roste divoce zejména v srdci severovýchodní Afriky a na Arabském poloostrově. Najít jej můžete také v Etiopii či v Somálsku. Jeho využití je široké, nejčastěji je známo pro své aromatické účinky, tudíž se využívá při aromaterapii a stimulaci limbického systému. Pomáhá uklidnit emoce a celkově nervový systém. Může také pomoci regulovat srdeční frekvenci, snižovat hladinu stresu, snižovat krevní tlak a také zlepšit funkci imunitního systému. Jeho účinky jsou široké, proto je velmi oblíbené.

Frankincense

Rakovina vaječníků

Univerzita v Leicesteru provedla jednu studii a tak ukazuje, že sloučenina kadidla, AKBA (acetyl-11-keto-beta-boswellianová kyselina) má schopnost bojovat s rakovinnými buňkami v pozdním stádiu. Zejména pak má tuto schopnost u rakoviny vaječníků. Zjistilo se, že tato sloučenina v kadidlu je při usmrcování rakovinných buněk vaječníků velmi účinná i v nižších koncentracích. A co je nejvíce překvapující? Buňky, které se testovaly a jsou rezistentní vůči chemoterapii, jsou o to více citlivé na tuto sloučeninu. Vypadá to tedy tak, že kadidlo může být schopno překovávat rezistenci vůči lékům. To samozřejmě může vést k vyššímu procentu přeživších pacientů, u kterých se diagnostikovala pozdní fáze rakoviny. Vědci tuto látku dále studují a snaží se pochopit její mechanismy, které k tomuto zázraku vedly.

Rakovina mozku

Další studie, která se tímto problémem zabývala, uvedla, že kadidlo bylo účinné také v boji s rakovinou prsu a u pacientů, kteří mají mozkové metastáze. Jeden takový pacient nebyl reaktivní na standardní terapii. Zjistilo se, acetyl boswellová kyselina z kadidla pomáhá metastáze potlačovat. V jiné studii, která byla provedena roku 2011, se zase u 60% pacientů podařilo snížit otok mozku poté, co se jim podávalo 4200 miligramů kadidla denně.

Rakovina močového měchýře

Vědci z univerzity v Oklahomě zjistili, že kadidlový olej může rozlišovat normální a rakovinné buňky močového měchýře. Zabíjí pak ty rakovinné buňky, oleje mohou způsobit kompletní blokaci růstu rakovinných buněk. Rakovině močového měchýře tak způsobí buněčnou smrt. Kadidlo funguje jako chemo-preventivní a protinádorový prvek u pacientů, kteří trpí meningiomem (rakovinou mozku), neuroblastomem, leukémií i rakovinou slinivky břišní.

Když rakovinné buňky nereagují na chemoterapii

Roku 2012 jedna studie ukázala, že kadidlo, přesněji řečeno AKBA, tedy chemická sloučenina v kadidlu, může úspěšně zabíjet rakovinné buňky a to dokonce i ty, které jsou jinak odolné i vůči chemoterapii.

Jak kadidlo používat?

Kadidlo má řadu pozitivních účinků na lidské tělo a celkové zdraví. Například pociťujete-li bolesti svalů, může vám snadno pomoci. Stačí jej smíchat s jojobovým či kokosovým olejem a využívat lokálně. Pomáhá také při dýchacích obtížích. Jestliže cítíte ucpaný nos, pak využijte difuzér. Také můžete konzumovat malé množství s potravinářským olejem a rozředit ho vodou. V takovém případě je nutností se poradit se svým lékařem. Rozhodně nedoporučujeme využívat poslední zmíněnou metodu bez lékařského souhlasu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button