DetoxikaceNemoci a komplikace

Léčebné konopí: Zázrak, který může pomoci i vám

Konopí je v posledních letech stále populárnější. Pyšní se řadou léčivých účinků, které mají velmi pozitivní efekt na různé části našeho těla i naší mysli. Léčebné konopí, které se vydává na předpis, obsahuje látku CBD, což je chemická látka, která příznivě stimuluje mozek, ale také látku THC, která zmírňuje vnímání bolesti a může mít řadu dalších benefitů. Jak vám může léčebné konopí prospět?

Pomáhá od chronické bolesti

V konopí se nachází stovky různých chemických sloučenin. Řada z nich je známá pro to, že poskytuje úlevu od chronické bolesti. Přináší úlevu zejména v podobě různých balzámů a mastí, které používají hlavně lidé trpící artritidou nebo podobnými onemocněními pohybového aparátu.

Prospívá kapacitě plic

Možná vás překvapí, že na rozdíl od cigaret není kouření konopí tolik škodlivé pro plíce. Nechceme vás nabádat ke kouření konopí, ale pokud budete konopné produkty přijímat jinou, zdravější cestou, je možné, že to prospěje i zdraví vašich plic. Je prokázané, že konopí má pozitivní vliv na kapacitu plic a jejich funkčnost.

Usnadňuje hubnutí a předchází vzniku cukrovky

Možná jste si všimli, že uživatelé konopí jsou zřídkakdy tlustí. Není to náhoda. Platí totiž, že konopí pomáhá vašemu tělu regulovat inzulín a efektivně řídit příjem kalorií. Díky svému blahodárnému vlivu na hladinu inzulínu umožňuje také snadněji předcházet cukrovce a chrání vaše tělo také před dalšími oběhovými a srdečními chorobami.

Zabraňuje rakovině

Jednou z největších výhod léčebného konopí je jeho schopnost zabraňovat vzniku rakovinného bujení. Existují výzkumy, které potvrzují, že kanabinoidy mohou pomoci v boji proti rakovině nebo jí zcela zabránit. Tyto účinky jsou však stále podrobovány výzkumům a výsledky jsou zatím velmi nepřesné.

Zbaví vás depresí

Deprese je vážná psychická choroba, která se v žádném případě nesmí brát na lehkou váhu. Existuje stále více případů i mezi mladými lidmi, kteří jsou často pod velkým tlakem a snadněji podléhají úzkostem. Sloučeniny endokanabinoidů v konopí dokážou pomoci při stabilizaci nálad a zmírňují průběh depresivního onemocnění. Může také prospívat dětem s autismem, které bývají často zasaženy velkými výkyvy nálad, jež jim znemožňují běžný život.

Prospívá síle kostí

Kanabidiol (CBD) je také spojován s léčbou zlomených kostí a je znám pro své léčebné a hojivé účinky. Usnadňuje také srůst a posilování kostí po úraze. Jeho pravidelné užívání prý vede ke snížení rizika zlomenin.

Zklidnění a pomoc při ADHD

Jedinci s ADHD a ADD mívají potíže soustředit se na úkoly, které mají splnit. Mohou mít také problémy s kognitivními funkcemi, výkonnostními úkoly nebo celkovou koncentrací na jakýkoliv úkol. Právě konopí je podle všeho velmi pozitivní při podpoře soustředění a bývá také daleko vhodnější alternativou k farmaceutickým produktům.

Alzheimer nemá šanci

Tato choroba je jednou z mnoha, které jsou způsobeny kognitivní degenerací. Mívá poměrně těžký průběh, který bývá pro pacienta i jeho blízké velmi náročný. Konopí obsahuje protizánětlivé látky, které dokážou bojovat proti zánětům v mozku, jež zvyšují riziko vzniku Alzheimerovy choroby.

Poskytuje úlevu při nemocech střevního ústrojí

Zejména pacienti trpící Crohnovou chorobou nebo ulcerózní kolitidou zažívají po pravidelném užívání konopí poměrně značnou úlevu. Je ověřeno, že THC kanabidioly pomáhají posilovat imunitní systém, ale také interagují s buňkami, které hrají zásadní roli pro správnou funkci střevního systému. Konopí pomáhá blokovat bakterie, které zapříčiňují zánět.

ZDROJ: https://www.healtheuropa.eu/health-benefits-of-cannabis/92499/

ZDROJ obrázku: Fotografie od uživatele Aphiwat chuangchoem ze služby Pexels

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button