Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

9 starověkých čínských bylin, které pomáhají udržet hormony v rovnováze

Lidské tělo funguje jako precizní stroj, každý orgán má svou funkci a podporuje řadu dalších. Je proto velmi důležité, abyste tělu dopřávali zdraví. Je-li v těle nějaký problém, nepracuje tak, jak by mělo, a to se odráží na vašem zdraví, kondici a běžných každodenních úkonech.

Hormonová rovnováha

Podobně jsou na tom hormony; ty je nutno udržovat v rovnováze, jinak se mohou objevovat problémy, které budou mít na vaše zdraví vliv. Nerovnováhu hormonů vám vaše tělo oznámí a to různými příznaky, které mají za cíl vás varovat. Tělo se vám snaží dát najevo, že něco není v pořádku, a měli byste zasáhnout.

Nejčastější příznaky hormonální nerovnováhy:

  • Nevysvětlitelný přírůstek hmotnosti
  • Úzkost
  • Únava
  • Nespavost, špatné spaní
  • Problémy s trávením
Čím je způsobena?

Nerovnováha hormonů v těle má často za příčinu právě špatný životní styl, stres, nedostatek spánku, nervozitu, problémy v životě. Jestliže vám tělo naznačuje, že hladina hormonů je v nerovnováze, pak existuje přírodní a velmi účinný způsob, jak to napravit. Mnoho bylin, které se využívají v tradiční čínské medicíně, má sílu vyvážit hormony. Přinášíme devět čínských bylin, které pomáhají vyvážit hladinu hormonů.

Goji

Goji bobule jsou doslova nabité antioxidanty; mají přirozeně protizánětlivé, protiplísňové a antibakteriální vlastnosti, které pomáhají nejen udržet stabilní hladinu hormonů, ale také pomáhá v jiných procesech v těle. Goji bobule jsou bohaté na selen a draslík, což pomáhá hypofýzu vyvážit.

Dang Gui (Andělika čínská)

Jde o jednu z nejčastěji využívaných bylin v čínské medicíně. Má přirozené terapeutické vlastnosti, které jsou velkým přínosem pro vaše srdce, plíce a ledviny. Také se využívá k detoxikaci celého těla, což může velmi dobře pomoci dostat hladinu hormonu zpátky do své rovnováhy.

Longan

Jde o tropický, ovocný strom z jižní Číny. V tradiční čínské medicíně se Longan využívá k uklidnění kostí, k nespavosti a také pro zmírnění vyčerpání. Jde o silný protizánětlivý prostředek, který má schopnost vyrovnávat hladinu hormonů v těle. Navíc také pomáhá chránit mozek a tělu poskytnout přírodní energii.

Čínský wild yam

Tradiční čínská medicína jej používá ke schopnosti uklidnit úzkost, snížit hladinu cukru v krvi, podpořit zdravý spánek, který napomáhá k vyvážení hladiny hormonů. Má velkou spoustu přínosů pro lidské zdraví.

Ženšen

Ženšen podporuje hypofýzu a nadledviny, které pomáhají udržovat správnou hormonální rovnováhu. Také pomáhá zvyšovat a posilovat imunitní systém, napomáhá ke zmírnění stresu, což je častá příčina hormonální nerovnováhy.

Kořen bílé pivoňky

Bílá pivoňka, jak známo, pomáhá při bolestivé menstruaci. Pomáhá reprodukčním orgánům, uvolňuje svaly a také zmírňuje bolest. Rovněž napomáhá snížit hladinu testosteronu u žen a posiluje rovnováhu hormonů v lidském těle.

Lotosové semínko

Lotosové semínko se využívá v tradiční čínské medicíně a napomáhá k posílení reprodukčního systému. Rovněž má velmi příznivý vliv na trávicí systém. Lotosové semínko může pomoci bojovat také s příznaky hormonální nerovnováhy, utlumí únavu, působí na problémy s trávením.

Čínské červené datle

Cicimek čínský je o teplomilný, opadavý strom, který má tmavě červené až hnědé plody, které když jsou sušené, nazývají se čínskými datli. Podporují energii, pomáhají vyživovat krev, což je důležité pro dosažení hormonální rovnováhy. Červené datle jsou plné živin, které napomáhají posílit imunitní systém, udržují hormonální hladinu a podporují zdraví těla.

Sezam indický

Černé semínka sezamu jsou nabité životně důležitými živinami, které jsou prospěšné pro zdravé tělo. Bylo prokázáno, že velmi pozitivně ovlivňuje produkci pohlavních hormonů, konkrétně u žen v menopauze.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button