Přírodní léčba

Zlikvidujte plíseň na nohou bez drahých prostředků

Horko a pot, společné umývárny, neprodyšná obuv. To je jen malý výčet případů, které nám způsobují mykózu mezi prsty. Mnozí lékaři doporučují co nejvíce větrat nohy, chodit na boso, používat ponožky z bavlny a vyhnout se (nebo alespoň chránit se) společným umývárnám. Pokud je ale pozdě a plísňová infekce už vás doběhla, přinášíme vám velmi účinné tipy na přírodní léčbu.

Jediné, co musíte dělat, je máčet nohy v:

1. Jogurtu

Jogurt je pro naše trávení prospěšný živými bakteriemi. Ovšem tyto bakterie dokáží velmi dobře ničit také plísňové infekce, jak z oblasti nohou, tak rukou a nehtů. Místo zasažené plísní namočte do jogurtu a nechte zaschnout. Poté omyjte studenou vodou a vysušte.

2. Peroxidu vodíku

Peroxid je smrtící pro všechny bakterie a plísně na nohou. Nalijte 100 ml do litru vody a dopřejte si vodní lázeň proti plísním alespoň po dobu 20 minut. Tuto metodu několikrát opakujte dokud nedocílíte její úplného vymizení.

3. Kukuřičném škrobu

Kukuřičný škrob je často používán do směsí a krémů, které zabraňují nepříjemným bakteriím a plísním. Je to zejména z toho důvodu, že škrob je neuvěřitelně savý a dokáže velmi efektivně absorbovat nežádoucí vlhkost. K výrobě léčivé směsi budete potřebovat ½ lžičky kukuřičného škrobu a trochu teplé vody. Směs velmi důkladně promíchejte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 220°C. Směs pečeme do té doby, dokud neztmavne. Před aplikací samotné směsi si nejdříve umyjeme a dobře osušíme nohy a následně potřeme vytvořenou léčivou směsí s kukuřičným škrobem. Směs necháme působit po dobu jedné minuty, poté nohy umyjeme teplou vodou.

Jogurt, peroxid a kukuřičný škrob. Tyto tři produkty máte určitě ve své kuchyni či lékárničce a pokud ne, můžete je zakoupit v každém obchodu za velmi malý peníz. Rozlučte se s nefunkčními a drahými produkty z lékárny a vyzkoušejte naše jednoduché návody.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button