OstatníZdravé tipy

10 způsobů, jak se zbavit pavouků bez chemikálií

Také máte problémy s pavouky? Nemůžete se jich zbavit? Objevují se na vaší zahradě, to je možná ještě v pořádku, ale když se přesunou do vašeho domu, je to problém. A mnohdy i velký problém. Budují si své pavučiny, hnízdo a mohou vás obtěžovat. Saháte po různých přípravcích, které v sobě mohou obsahovat různé chemikálie? Radši vyzkoušejte jinou metodu.

Přírodní cesta

Nemusíte sahat po chemikáliích, vyzkoušet můžete přírodní cestu, která pomůže stejně. Navíc si tyto přírodní pomocníky můžete vyrobit v pohodlí domova, pořídit v běžných obchodech. Jde o skvělou volbu pro ty, kteří mají domácí zvířata – těm by chemikálie mohly způsobit řadu problémů. Jak se tedy zbavit pavouků s pomocí přírodních prostředků?

Esenciální olej z máty peprné

Do láhve od spreje přidejte jednu lžíci esenciálního oleje z máty, jednu čajovou lžičku přípravku na nádobí a tři šálky vody. Smíchejte a zároveň velmi dobře protřepejte. Postříkejte touto vzniklou směsí okolí vašeho domu. Tato metoda pavoukům neublíží, ale zároveň je udrží dál od vašeho domova.

Skořice

Rozstříkání skořice okolo vašeho domova udrží pavouky v bezpečné vzdálenosti.

Mátové bavlněné tampony

Může to znít zvláštně, ale funguje to. Namočte bavlněné tamponky do esenciálního oleje z máty a umístěte je před dům nebo pod dům. Jedna kapka silice z máty je dost silná na to, aby zabila pavouka. Nepoužívejte jej na oblečení, kůži nebo dřevo a doporučujeme také uchovávat mimo dosah dětí.

Kaštany

Další velmi účinný způsob, jak odradit pavouky od bydlení ve vašem domě, jsou kaštany. Umístěte je na okenní parapety.

Voda se solí

Sůl je přirozeným zabijákem pavouků. Můžete si vyrobit vlastní silný prostředek, který odstraní pavouky. Smíchejte 1/8 šálku soli v jednom galónu teplé vody. Smíchejte a slanou směs přelijte do láhve. Postříkejte slanou vodou pavouky nebo jejich hnízda, čímž je zabijete.

Bílý ocet

Zředěný ocet je v domácnosti velmi častým prostředkem, umí toho opravdu hodně. Naplňte stříkací láhev bílým octem a vodou, smíchejte a použijte tuto směs k ostřikování prasklin. Do směsi můžete přidat také několik kapek pepřového oleje.

Citrusová kůra

Pavouci nemají rádi citrusovou chuť, proto je citrusová slupka skvělou volbou. Umístit jí můžete na okenní rámy, knihovny, panely a podobně. Jde o skvělý způsob, jak pavouky odstranit. Využít můžete také čisticí prostředky s citronovou vůní, to také pomůže.

Cedr

Cedr funguje jako velmi dobrý odpuzovač pavouků; můžete použít cedrový mulč, který dáte okolo domu, a to zabrání pavoukům, aby se k vám dostali. Dále můžete využívat cedrové ramínka do skříně, případně můžete využít cedrové bloky nebo hobliny a dát je do skříní, zásuvek a podobně.

Tabák

Pavouci nemají rádi vůni tabáku, což znamená, že je udrží dál od vašeho domova. Smíchejte tabák s vodou, nalijte do spreje a rozstříkejte okolo vchodu u vašeho domu. A pavouci? Ti si budou hledat bydlení někde jinde.

Kokosový olej

Kokosový olej je takový zázrak, který můžete využít opravdu všude. Je skvělý v kuchyni a je dokonce zdravější. Perfektně jej využijete také při přípravě domácích masek, na pokožku nebo i na vlasy. Dokonce umí pomoci také proti pavoukům. Smíchejte jeden díl kokosového oleje se dvěma díly vody. Přelijte do rozstřikovače, protřepejte a touto směsí postříkejte okolí domů. Dáte pavoukům najevo, že u vás nebudou mít nové bydliště.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button