Spolupráce

Sedavé zaměstnání nemusí být problém, pokud zvolíte správnou kancelářskou židli

Všude se hovoří o tom, jak je sedavé zaměstnání špatné a ničí nám zdraví. Jenže co máte dělat, když je vaše práce prakticky ze sta procent vázaná na počítač a kancelář? Není nutné smířit se s tím, že vás dřív nebo později skolí bolesti zad a krční páteře. Předcházet problémům můžete volbou vhodné zdravotní židle. Jak vám může pomoci a na co si při výběru dát pozor?

Správně zvolená židle dokáže divy

Kvalita našeho sezení se dá nejrychleji a nejlépe ovlivnit právě volbou ergonomické židle a jejím správným nastavením. Vhodně zvolené parametry dávají tělu možnost vytvořit si opěrné body, které zajistí dynamickou stabilizaci páteře, ale třeba také správnou funkci bránice, nebo vhodné zapojení všech svalových skupin, které by se na správném sedu měly v ideálním případě podílet. Ergonomická židle Adaptic Evora plus je v tomto směru nejlepší volbou. Umožňuje dlouhodobý sed, který je ale bezpečný a zdravotně v pořádku.

Proč právě židle Adaptic?

Mají několik parametrů, které jsou pro zdravý sed zcela zásadní. Jedním z nich je výkyvný sedák, který funguje na podobném principu jako gymnastický míč. Zapojuje do práce také vnitřní stabilizační systém a nutí vaše tělo aktivně zpevňovat všechny svaly, které udržují vaši páteř ve zdravé poloze.

Další skvělou vlastností je také opěrka hlavy, která je klíčová zejména při celodenní práci na počítači. Uleví se krční páteři a poskytuje ideální oporu pro obratle, které jsou jinak neúměrně přetěžované.

Jak správně židli nastavit?

Jen samotná zdravotní kancelářská židle nestačí. Stejně důležité je také její správné nastavení, které bude odpovídat vaší výšce, váze a vaší činnosti. Důležité je dodržet zejména úhel v kolenou tak, aby se nohy do sezení také aktivně zapojovaly, a docházelo tak také k jejich lepšímu prokrvení. Proto vždy pečlivě postupujte dle návodu, abyste výhody židle mohli využít na maximum.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button