Péče o těloPřírodní léčba

Známe účinný přírodní lék na hojení plicní embolie

Během srdečního infarktu se trombus (krevní sraženina) šíří z cév a může se dostat až do plicní žíly. V takovém případě může mít sraženina v žíle i velikost lískového oříšku a může pěkně potrápit. Procházet může skrze celý plicní lalok. Tento typ trombu může obsahovat infekční látky, které jsou vyplněné hnisem. Krevní kapaliny a tuky se mohou až dostat do plic. Neobvyklé nejsou ani tukové blokace, ty se vyskytují se jako důsledek zlomeních kostí. Tuk z kostní dřeně vstupuje do krevního řečiště a dostává se tak do plic.

Každé zablokování plic může být fatální, zejména tehdy, když je blokována větší část plic. Obstrukce hlavní plicní žíly mohou způsobit okamžitou smrt. K ní dochází často tehdy, jestliže se pacienti po operaci kostí začnou příliš brzy pohybovat. Je jim lépe, nabudou přesvědčení, že jsou uzdravení a to je špatně. I když se rána zahojí, je nutno dodržovat pokyny lékaře. I blokáda malých cév může způsobit rychlý deficit kyslíku a ostrou bolest. Pacient tak může vykašlávat trochu krve.

lungs-154282_960_720

Hojení plicní embolie

Při hojení plicní embolie je nutné změnit celkový životní styl. Změnit stravu, místo vody pít čaj, čerstvé ovocné šťávy bez sladidel s jednou čajovou lžičkou čerstvě vymačkané citrónové šťávy. Je nutné se vyhnout smaženým jídlům a potravinám, konzervovaným výrobkům a živočišným tukům. Výrazně omezte, nejlépe úplně, cigarety, černou kávu a alkohol. Venku, na čerstvém vzduchu buďte co možná nejvíce a dostatečně odpočívejte.

Zánět plic (pneumonie)

Pneumonie, neboli zánět plic, je onemocnění, které může člověka potkat v každém ročním období. Většinou se tak stává během podzimu a zimy. Tuto nemoc ovlivňuje zánět průdušek, chladný vzduch a zima. Zánět plic, i když je způsoben bakteriemi, nemusí být znatelným onemocněním. V lidském těle žijí některé bakterie, které nejsou nebezpečné, pokud jsou ve správném množství a ve správné oblasti. Zánět obvykle postihuje jen jednu část plic. V případě, že má nemoc vliv na plicní tkáně, působí pravidelné podráždění pohrudnice. K zánětu plic obvykle dochází náhle a objevuje se u něj silná zimnice.

Doprovází jej také vysoká horečka, obtížně se dýchá a objevuje se bolest na hrudi. Jde o ostrou bolest, kterou provází kašel. Kašel je zpočátku těžký a únavný, pro pacienta je to velmi špatné. Hlen je lepkavý a obsahuje krevní stopy. Není-li zánět plic léčen, vysoké teploty přetrvávají a to obvykle i 7 dní. Po této době se teplota snižuje a nemoc začíná oslabovat. Děti a teenageři mají vyšší teplotu, starší lidé naopak mají teplotu nižší. To však neznamená, že se u nich projevuje slabší zánět, právě naopak. U starších lidí se zánět často objevuje v těžší formě. Dnes se zánět plic léčí antibiotiky, ale dá se podpořit i podpůrnou přírodní léčbou.

Čaj na léčbu zánětu plic

Ingredience:

  • 30 g květu černého bezu
  • 30 g kopřivy
  • 30 g stonku plicníku
  • 20 g listů jitrocele
  • 20 g těla tymiánu
  • 20 g těla pualky
  • 20 g listů a květů podbělu
  • 20 g listů jmelí
  • 20 g těla hořčice bílé
  • 20 g listů a květů kantaria

Příprava a dávkování čaje:

Všechny bylinky dobře smíchejte. 10 gramů této směsi přelijte litrem vařící vody. Přiklopte pokličkou a vařte asi dvě minuty. Poté hrnec sundejte ze sporáku a nechejte ho zakrytý, dokud čaj zcela nevychladne. Studený čaj přelijte do láhve a pijte po 1 dcl. Doporučujeme vypít litr čaje denně. Pokud musíte čaj osladit, použijte sladidlo nebo med.

Jestliže je zánět plic v těžší formě, pak doporučujeme připravit čaj jiným způsobem. Ochlaďte litr převařené vody a přidejte do ní 20 gramů bylinné směsi. Vše nechte ustát před noc. Během dopoledne můžete přidat 10 polévkových lžic medu a celou směs vařte na mírném ohni dvě minuty. Směs zakryjte a nechte vychladnout. Když se čaj zchladí, přelijte ho do nějaké lahvičky a přidejte šťávu z jednoho citrónu. Pijte 1 – 2 dcl každou půlhodinu.

Rovněž doporučujeme jíst jednu lžíci medu s máslem 3 x denně. Můžete si udělat chleba s máslem a medem. Rovněž je dobré během nemoci do svého jídelníčku zařadit co nejvíce cibule. Vhodná je kalorická strava, například slanina s česnekem mezi hlavními jídly.

Rovněž můžete použít vinný ocet a vmasírovat jej do těla, od krku ke spodní části zad. K masírování můžete použít také kozí nesolený tuk či vepřový nesolený tuk, ten se dobře roztírá a pomáhá. V místnosti, kde pacienti odpočívají, by mělo být mírné teplo a dostatečně vyvětraný vzduch.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button