Jídlo a stravováníPřírodní léčba

6 skvělých způsobů, jak využít česnek jinde než v kuchyni

Česnek je v české i světové kuchyni jednou z nejpopulárnějších ingrediencí. Pokrmy s česnekem jsou velmi zajímavé a chutné, ale to není jeho jediné využití. Další způsoby v sobě ukrývá medicína a všední problémy, které přináší život. Přinášíme vám 6 skvělých způsobů, jak využít česnek jinde než v kuchyni.

Česnekem proti pupínkům

Nasekaný česnek je poměrně známou přísadou do různých pleťových krémů a masek. Nejjednodušší způsob, jak se zbavit pupínků a akné, je s pomocí česneku. Čerstvý plátek česneku jemně třete o postižené místo. Důležité je, aby měl česnek v sobě šťávu, která zlepšuje celý proces hojení. Tímto způsobem se lehce zbavíte akné a jiných pupínků.

Na plísně s česnekem?

2Česnek je účinný i proti plísním. Udělejte si koupel z deseti stroužků česneku a 1 litru teplé vody. Nohy vložte do nádoby a nechte je ponořené podle potřeby. Další možností je natřít postižená místa nadrceným hřebíčkem smíchaným s olivovým olejem v poměru 1:3. Potřete zasažené místo a uvidíte, jak se po plísni zapráší.

Bolest zubů odstraní česnek

Umístěte menší plátek česneku mezi dáseň a vnitřní stranu tváře, vedle bolestivého zubu. Uvidíte, že bolest zubu zmizí během pár okamžiků. Jednoduché a přitom tak účinné.

S třískou si poradí nadrcený česnek

Třísky nebo záděry se zbavíte během chvilky, pokud použijete nasekaný nebo mírně namačkaný česnek. Potřete postižené místo, zabalte bandáží a nechte působit po dobu 60 minut. Uvidíte, jak vše půjde rázem ven.

Opravte si okno stroužkem česneku

Máte malou prasklinu na okně a chcete zabránit tomu, aby se dál šířila a praskala? Vezměte stroužek česneku, podle potřeby jej nakrájejte nebo rozmačkejte a vložte ho do praskliny. Zabráníte tak dalšímu praskání okna.

Česnek je skvělým lékem

10V čínské medicíně, je bílý česnek používán pro posílení celého těla. Stroužek česneku vložte do úst a převalujte ho jazykem ze strany na stranu. Můžete jej mírně nakousnout a sát šťávu. Tento postup provádějte po probuzení. Uvidíte, jak úžasný efekt to bude mít pro vaše tělo.

Sliny, společně s látkami v česneku, vyčistí krev, cévy a lymfy. Kromě toho se zbavíte bakterií v dutině ústní a zabráníte jejich krvácení. Poté, co vyždímáte poslední kapičku česneku, si vyčistěte zuby. Pokud máte stále nepříjemný zápach česneku v ústech, použijte kávová zrna, petržel, mátu nebo pár doušků mléka.

Proč je šťáva česneku tak skvělá?

  • čistí krev
  • povzbuzuje chuť k jídlu
  • chrání před chřipkou a jinými respiračními chorobami
  • posiluje imunitu
  • je užitečná proti chudokrevnosti
  • léčí chronickou bronchitidu
  • pomáhá při léčbě ledvin a močového měchýře
  • čistí pokožku

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button