Péče o těloZdravé tipy

Jablečný ocet může pomoci v léčbě několika nemocí

Reflexologie nebo taky zónová terapie je americkou variantou akupresury. Během ní se masírují specifické body, obvykle je to na chodidlech nebo rukách. Jednotlivé reflexní zóny se vážou k částem těla nebo orgánům. Nohy jsou bránou pro celé tělo, říká se, takže díky nim můžete dopřát celému tělu dostatek detoxikace, odstranit vnitřní toxiny a celkově zlepšit zdraví.

Večerní lázeň s jablečným octem

Jablečný ocet je pomocníkem, který se využívá už řadu let. Pomáhá při hubnutí, je skvělým pomocníkem při trávicích problémech, léčí respirační těžkosti a zlepšuje také kvalitu pokožky. Nohy jsou dennodenně vystavovány mnoha bakteriím. Nedostatek okysličování podporuje akumulaci, což působí infekce, zápach nebo suché nohy.

Jablečný ocet obsahuje biologicky aktivní sloučeniny, které napomáhají v ničení bakterií, jde o jeden z nejúčinnějších přírodních prostředků. Umí zabránit nebo pomoci v řešení spousty zdravotních problémů. Kde všude může jablečný ocet pomoci?

  • Odstraňuje zápach nohou
  • Léčí plísňové infekce
  • Změkčuje pokožku
  • Zvyšuje kvalitu pokožky

Co je dobré udělat?

Jediné, co je třeba udělat je ohřát vodu, nalít sklenici jablečného octa a přidat několik kapek oblíbeného esenciálního oleje. Do této lázně namočte nohy asi na třicet minut a poté osušte. Tuto metodu provádějte jednou týdně a celé vaše tělo získá spoustu úžasných výhod, které potřebuje.

Chcete-li odstranit mozoly, pak smíchejte stejný díl jablečného octa a stejný díl vody. Do této směsi namočte nohy na 45 minut, použijte teplou vodu a poté s pomocí pemzy očistěte. Pokožka se stává velmi rychle měkkou, mozoly se odstraňují.

Iontová lázeň

Použít můžete také tuto lázeň, která vaše tělo detoxikuje od všech toxinů a nebezpečných látek. Koupel se zakládá na elektrolýze, což je metoda, která se využívá k chemické reakci. Po otevření pórů je dobré používat teplou vodu a sůl, která funguje jako protizánětlivý přípravek.

Ionty se absorbují skrz nohy a tělo detoxikuje. Je-li voda v lázni po detoxikaci tmavá, znamená to, že se toxiny z těla odstraňují. Existuje spousta forem této detoxikační lázně. Přinášíme několik z nich.

Detoxikační lázeň se solí

Ingredience:

  • 1 šálek Epsom soli
  • 1 šálek mořské soli
  • 2 šálky jedlé sody
  • Esenciální oleje (podle vaší preference)

Postup:

Používejte vroucí vodu, do ní přidejte všechny přísady a nechejte rozpustit. Následně nalijte do vody a přidejte jablečný ocet. Do směsi přidejte éterické oleje pro příjemnou vůni. Nechejte působit asi půl hodiny. Při této lázni může dojít k vyčerpání a slabosti, nicméně detoxikuje tělo a zvýší se obsah hořčíku.

Jílová koupel

Ingredience:

  • ½ šálku bentonitového jílu
  • ½ šálku jablečného octa
  • ½ šálku Epsom soli
  • Esenciální olej (podle preferencí)

Jak postupovat:

Epsom sůl rozpusťte v horké lázni a přidejte esenciální olej. Bentonitový jíl a jablečný ocet spojte s menším množstvím vody, pozor při míchání se nedoporučuje používat kov. Směs přidejte do připravené lázně a namočte přibližně na dvacet minut.

Kyslíková lázeň

Ingredience:

  • 2 šálky peroxidu vodíku
  • 1 polévková lžíce sušeného zázvorového prášku

Jak postupovat:

Vanu naplňte horkou vodou, do ní přidejte zázvorový prášek a peroxid vodíku. Ponořte do této lázně celé tělo a nechejte působit asi třicet minut. Tato lázeň může pomoci uklidnit vaše tělo před různým podrážděním a před alergiemi.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button