Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Máte na těle tyto drobné červené pupínky? Víme, co jsou zač a proč jsou nebezpečné!

Jde o malé červené výstupky, které však často mohou být problémem. Není ovšem jasné, jestli jsou to pupínky, vyrážka nebo zarudnutí. Co to tedy je? Přinášíme vám odpovědi.

Drobné pupínky na těle

Objevují se na vašem těle a je to určitá obrana lidského organismu. Jde o jakousi formu intoleranci lepku. Ve skutečnosti nejde o celkovou alergii na lepek, jde o jednu z forem.

pupínky

Problémy s lepkem

Máte-li problémy se strávením lepku, pak se vám bude zdát, že vaše střeva budou „rozbouřená“. Později se mohou objevovat signály na kůži. Gluten je spojen s různými kožními nemocemi. Například jsou to ekzémy nebo lupenka a podobně. To je známkou toho, že váš imunitní systém produkuje protilátky, které způsobí, že je vaše kůže suchá a může vás svědit.

Každé tělo reaguje na lepek jinak, někomu se mohou potíže s lepkem projevovat na kůži, někdo může mít problémy se žaludkem, jiný zase pociťuje chronickou únavu a podobně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button