Přírodní léčba

Jak sůl, pepř a citrón vyléčí nemoci lépe než moderní medicína

Pravděpodobně si myslíte, že pepř, citron a sůl jsou jen suroviny na zálivku do salátu. Nicméně tyto tři ingredience mohou být použity i jako lék a to samostatně nebo společně.

O jejich využití na léčbu každodenních nemocí se ví po celém světě. Vzhledem k rostoucí ceně léků se tak sůl, pepř a citrón jeví jako vhodnou a levná alternativa, která nahradí drahé léky a zároveň ukáže, jak je tradiční medicína silná. Níže vám přinášíme seznam nemocí se kterými si sůl, pepř a citrón hravě poradí.

Bolest v krku

Sůl, citron a pepř vám pomohou zmírnit bolest v krku. Při přípravu tohoto úžasného léku potřebujete sklenici teplé vody, půl lžičky černého pepře, 1 lžíci čerstvé citronové šťávy a 1 lžičku mořské soli. Vše, co dále musíte udělat, je smíchat jednotlivé ingredience. Směs používejte na kloktání několikrát denně. Nápoj zabraňuje bolestem krku a zmírňuje kašel.

Ucpaný nos

Na ucpaný nos stačí smíchat stejné množství černého pepře, skořice, kmínu a semínek kardamonu. Vše vložte do hmoždíře a drťte na prášek. Jediné co pak stačí, je jemně čichat tuto směs a rýma během pár vteřin poleví.

Žlučové kameny

Žlučové kameny mohou způsobit velké bolesti a dokonce ucpat trávicí systém. Ve většině případů se odstraňují chirurgicky. Nicméně podle zkušeností našich babiček je můžete odstranit i pomocí přírodní metody. K tomu je potřeba mít 1 díl černého pepře, 1 díl citrónové šťávy a 3 díly olivového oleje. V tomto poměru vytvořte směs, vše důkladně promíchejte a vypijte. Výsledky jsou pozoruhodné už během pár dní.

Afty

Pro odstranění aftů v puse stačí rozpustit lžíci himálajské soli do šálku teplé vody. Následně směs kloktejte v ústech po každém jídle. Pomůže vám odstranit všechny špatné bakterie a urychlí proces hojení. Pokud chcete, můžete přidat podle své chuti kapku citronu.

Odstranění přebytečného tuku

Chcete-li zhubnout a zrychlit svůj metabolismus, tak musíte vyzkoušet tento úžasný elixír. Pro přípravu tohoto báječného lektvaru potřebujete sklenici teplé vody, 1 lžíci medu, 2 lžíce citronové šťávy a 1/4 lžičky mletého pepře. Smíchejte vše dohromady a vypijte.

Citron bude bránit k přibývání na váze a zvýšená citlivost na inzulín pomůže ve spalovacím procesu. Kromě toho černý pepř zabrání v tvorbě nových tukových buněk.

Nevolnost

Vůně citronu může zastavit nevolnost. Černý pepř zase zklidňuje podráždění žaludku. To znamená, že pokud je vám špatně od žaludku, vše, co potřebujete udělat, je smíchat lžicí čerstvé citrónové šťávy a lžičku černého pepře do vysoké sklenice teplé vody. Pro trvalou úlevu, je potřeba konzumovat tuto směs pomalu.

Astmatický záchvat

Každému, kdo trpí astmatem, pomůže tato směs. Při přípravě tohoto nápoje je zapotřebí 10 zrnek pepře, 2 hřebíčky a 15 lístků bazalky. Ingredience přidejte do vroucí vody. Tuto směs necháme podusit asi 15 minut. Za tu dobu se voda zbarví. Nalijeme tekutinu do nádoby s víkem a přidáme 2 lžíce surového medu. Necháme směs vychladnout.

Skladujeme v lednici a konzumujeme každý den. K zlepšení chuti můžete přidat mléko.

Bolest zubů

Trpíte na bolest zubů? Máme řešení na váš problém. Opět stačí smíchat půl lžičku mletého pepře a půl lžičkou hřebíčkového oleje. Následně použijte tuto směs na místo, kde vás bolí zuby. Stačí dvakrát denně potřít kartáček a vyčistit si zuby. Vyhněte se také konzumací sladkých a kyselých potravin.

Chřipka

Pokud máte rýmu, pak budete určitě chtít vyzkoušet tento lék. Při přípravu je potřeba šťáva z poloviny citronu a velký hrnec s vroucí vodou. Nalijte šťávu z citrónu do vody. Pro větší efekt můžete přidat i vymačkaný citrón. Přiklopte poličkou a nechte tak zhruba po dobu 10 minut. Vyndejte citrón a přidejte 1 lžíci organického surového medu. Vypijte uvařenou směs podle potřeby. Uvidíte, jak chřipka a rýma ustupuje.

Krvácení z nosu

Zastavit krvácení z nosu nikdy nebylo jednoduší. Jediné, co stačí udělat, je použít malé množství čerstvé citrónové šťávy na vatový tampon, který umístíte do nosní dírky. Ujistěte se, že je hlava mírně předkloněná. Zabráníte tak, aby se krev dostala do krku a způsobila nevolnost. Krvácení z nosu zmizí během pár okamžiků.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button