KrásaNávodPřírodní léčba

Maska na vlasy – péče o vlasy s růžovým olejem

Péče o vlasy je důležitá a spousta žen se snaží používat nejrůznější pečující masky, správné šampony, tužidla, prostředky, které vlasy chrání před horkem, mrazem, slunečními paprsky a podobně. Ne vždycky mohou být komerční prostředky přesně to, co vaše vlasy potřebují. Pokud jsou slabé a jemné, pak to nebude ono, když je zatížíte chemickými látkami, silikony a spoustou dalšího. Možná to chce o něco příjemnější a jemnější přístup. Ten by mohl pomoci v mnoha ohledech.

Co si pořídit?

Můžete sáhnout po přírodě a přírodních produktech. Existuje jich na trhu velká spousta, ale vy můžete jít ještě o krok dál. Můžete si vlastní produkty na vlasy vyrobit. Jedním ze skvělých pomocníků je růžový olej. Ten se používá na pokožku celého těla, má léčebné schopnosti, pomáhá v aromaterapii a vůbec při péči o celé tělo. Může pomoci navodit pocit štěstí, povzbudí psychiky, hydratuje pokožku, dodává jí vláčnost, jemnost a hebkost.

Růžový olej jako takový většinou bývá smíchaný s dalším skvělým olejem – většinou jojobový olejem či jiným. Tím se jeho účinky znásobí, ale nebude negativně působit na vaši pokožku, což čistý růžový olej může. Prospívá suché a podrážděné pokožce a může také dodávat lesk a sílu matným vlasům. Připravit si můžete příjemnou a podporující masku na vlasy.

Přírodní péče o vlasy

Masky na vlasy, které se nechávají působit během spánku jsou poměrně populární. Mají spoustu účinků na vaše vlasy. Můžete použít masku na vlasy, než jdete spát. Práce se tak v podstatě udělá za vás. Pro koho jsou tyto masky dobré? Pro všechny, kteří mají vlasy suché, poškozené, kteří pravidelně barví vlasy nebo pro ty, kteří vlasy potřebují zjemnit a změkčit přes noc. Přinášíme jednoduchý recept, který napomůže regeneraci vlasů.

Jaký účinek mají jednotlivé složky

Růžový olej a prášek – posiluje vlasy a podporuje jejich růst. Dodává vlasům zdraví a také pomáhají dodat lesk.

Kokosový olej – hydratuje, opravuje poškozené vlasy a celkově je zvláčňuje.

Med – má skvělé zvlhčující vlastnosti, které pomáhají narušené vlasy léčit a dodávají jim dostatek lesku.

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek kokosového oleje
  • 3 – 4 polévkové lžíce surového medu
  • 3 – 4 polévkové lžíce růžového prášku
  • 10 kapek růžového oleje

Jak postupovat:

Vezměte misku a dejte do ní kokosový olej. Ten musí být teplý, ale pozor, ne horký! Ke kokosovému oleji přidejte růžový prášek a také med. Všechno důkladně smíchejte a přidejte kapky růžového oleje. Masku na vlasy poté můžete aplikovat.

Jak aplikovat masku na vlasy

Aplikujte masku na celou délku vlasů a také na pokožku hlavy. Pečlivě promasírujte. Použijte koupací čepici nebo plaveckou čepici na vlasy, což zabrání znečištění polštářů. Nechejte působit přes noc, během spánku.

Druhý den ráno si umyjte vlasy tak, jak jste zvyklí. Pro dosažení co možná nejlepších výsledků používejte dvakrát týdně na vlasy.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button