Zdravé tipy

Koupací kraťasy se síťovinou jsou nevhodné: Přečtěte si, proč

Syntetická tkanina uvnitř šortek k vodě, které slouží i jako plavky, je nebezpečná zejména pro malé chlapce. Nepříjemný zážitek se síťkou uvnitř zažil i malý chlapec, který skončil u lékaře. Příběh vypráví matka, která byla na dovolené ve Španělsku a vzala s sebou svého pětiletého syna.

kraťasyStala se nehoda, kterou si budou pamatovat celý život. Chlapec se po koupání v moři chtěl osprchovat a stáhnout si kraťasy. Jenže tímto pohybem se mu penis zadrhl v síťce, kde se udělala díra, která mu přiškrtila přívod krve do penisu.

Syn prý tehdy úpěnlivě křičel bolestí a věřte tomu nebo ne, ale ani nůžky nedokázaly síťovinu přestřihnout. Malý chlapec tak skončil urychleně v rukou lékařů. Nebylo to prý poprvé, co něco takového vidí. Po lokální anestézii chlapce úspěšně vysvobodili od pohromy, která mu hrozila. Báli se, že by mohl mít trvalé následky, co se týče poškození močových cest nebo jiných vnitřních orgánů. Chlapec vyvázl naštěstí bez následků, spontánně se vymočil, což bylo dobrou známkou toho, že je vše v pořádku.

Jak děti chránit

Penis malých chlapců je obzvláště náchylný k poškození. Poměry předkožky a penisu ještě neodpovídají, což znamená, že část údu může uvíznout v šortkách i kalhotách na zip. Je potřeba, aby malí chlapci věděli, že je kůže penisu velmi citlivá a tenká. Bohužel na to ještě nedávají takový pozor jako dospělí muži. Stává se to dost často i jiným způsobem, i proto by měli být rodiče na své děti opatrné. Pokud už takové kraťasy kupujete, síťku z nich odstraňte před prvním použitím. Dítě by mohlo mít v opačném případě doživotní trauma.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button