OstatníZdravé tipy

Pozor! Nemíchejte tyto přípravky, mohou zabíjet

Kombinace některých výrobků pro domácnost může být velmi nebezpečná. Některé přípravky obsahují toxické plyny, které když se smíchají, tak jsou velmi nebezpečné pro naše zdraví. Čtěte dál a dozvíte se šest nebezpečných kombinací pro zdraví vaší rodiny.

6 kombinací přípravků, které vám mohou ublížit

Předkládáme vám výčet nebezpečných přípravků, se kterými není radno si zahrávat. Pokud můžete, nekombinujte je nebo se jim rovnou obloukem vyhněte.

Ocet a přípravky s chlórem

Ocet a jakékoliv přípravky, které obsahují chlór, jsou velmi nebezpečné. Tato kombinace vytváří plynný chlór. Ten je nebezpečný pro naše dýchací ústrojí.

Bělidlo a amoniak

Tyto dvě toxické látky ve společné kombinaci produkují výpary v podobě chloraminu. Ten je velmi škodlivý pro naše oči a dýchací systém.

Jedlá soda a ocet

Přestože tato kombinace čistí velmi dobře, je pro naše zdraví nebezpečná. Jedlá soda reaguje s kyselinou octovou, která je součástí octa. Uvolňuje se octan sodný, voda a oxid uhličitý. Kromě toho, ocet stimuluje vytváření louhu, což vede k explozi, pokud je uzavřete v nádobě.

Líh a bělidlo

Opět velmi nebezpečná kombinace. Chloroform s kyselinou chlorovodíkovou vytváří nebezpečnou směs. Vyhněte se této kombinaci a užívejte pouze bělidlo.

Peroxid vodíku a ocet

Kombinace velmi oblíbená pro čištění. Je také velmi nebezpečná, jelikož produkuje kyselinu peroctvou. Tato kyselina je velmi nebezpečná pro zdraví. Může totiž dojít k poškození kůže, očí nebo dýchacích cest.

Kombinace prostředků

Někteří lidé doporučují kombinovat čisticí prostředky, které vytvoří univerzální a velmi účinný prostředek. Problém však je, že každý čisticí prostředek byl vytvořen k jednomu účelu. Kombinovat dva dohromady může vést k riziku poškození věcí a zdravotním problémům.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button