KrásaNávodZdravé tipy

Snadné triky, které vykouzlí hezký a přirozený make-up

Každá žena touží být krásná a všechny zajímá, jak si na kráse trošku přidat, něco nepěkného zakrýt a hezkého naopak vyzdvihnout. Ženy mají k dispozici širokou škálu pomůcek na líčení, které jim cestu za vysněnou tváří usnadňují, ale málokdo z nich si skutečně uvědomuje, že make-up sám o sobě nic nedokáže. Jen pokud jej nanese zkušená ruka, pak může na kráse skutečně přidat a zakrýt řadu nedokonalostí. Mnoho žen stále dokola opakuje klasické chyby, kvůli kterým pak vypadají starší a ničí svou přirozenou krásu.

Kouzlení s make-upem nemusí být složité. Stačí se držet jen několika zásad a nechat si poradit od zkušených profesionálů, kteří se líčení věnují už léta. Právě oni sami vymysleli některé z následujících triků, aby usnadnili práci sobě i tisícům žen po celém světě. Nechte se inspirovat a uvidíte, že krása není jen otázkou genů, ale také vaší zručnosti.

Vlny bez kulmy

Kdo by občas nezatoužil po bohatých loknách jako mají princezny z pohádek? Jenže pokud máte vlasy jako hřebíky, může být jediným řešením kulma, které však vaši hřívu poškozuje a ničí. Ve skutečnosti si ale můžete vytvořit krásné vlny i bez kulmy! Vše, co potřebujete, je pružná čelenka a ještě trochu vlhké vlasy. Čelenku si před spaním nasaďte na hlavu a vlasy rozdělte do několika pramenů. Ty pak ručně zamotejte a několikrát obmotejte okolo čelenky. Tak to udělejte s každým pramenem, dokud nebudou všechny vlasy pevně ukotveny v čelence. A poté hurá do postele. Ráno pak čelenku sundejte a uvidíte, jaké krásné vlny se vám přes noc zcela bez námahy vytvořily. Pak už jen dolaďte lakem na vlasy a můžete vyrazit do práce.

Suchý lak během minuty

Možná také patříte mezi ty, které si nerady lakují nehty. A možná to není kvůli tomu, že by vás to nebavilo, ale spíše nesnášíte to, že poté musíte několik desítek minut čekat na zaschnutí a jste prakticky vyřazena z provozu. A jakmile o ještě nezaschlý nehet jen trochu zavadíte, můžete začít od znovu. Existuje ale jednoduchý trik, jak nehty vysušit během minutky. Stačí je na několik vteřin ponořit do ledové vody. Lak ihned zatvrdne a vás už nic nebrzdí.

Rtěnka na dva způsoby

V dnešní době se stále více nosí matné rtěnky. Ale vy doma možná máte řadu lesklých, které vám sedí odstínově a nevidíte důvod, proč si kupovat nové. Z lesklé rtěnky se během několika vteřin může stát i rtěnka matná. Jak na to? Na lesklou rtěnku pouze stačí nanést průsvitný pudr a během chvilky získáte oblíbený odstín i v matném provedení. Pokud takový pudr nemáte, je možné rtěnku také obtisknout do ubrousku a bude to mít podobný efekt. V takovém případě ale aplikaci zopakujte vícekrát, aby byl odstín stále dostatečně sytý.

Perfektní linky

Namalovat perfektní linku chce cvik. Stačí se projít po ulici a uvidíte, že řada žen s tím stále dost bojuje. Pokud nejste profesionál nebo nejste neobvykle šikovná, pak s tím určitě také máte problém. Pomozte si obyčejnou pinetkou, kterou přiložte k vnějšímu koutku oka a sleduje její linii s pomocí černé tužky. Uvidíte, že výsledek bude o mnoho lepší než obvykle.

Méně je více

Držte se tohoto zlatého pravidla i při používání make-upu. Silné líčení se hodí opravdu jen na mimořádné příležitosti, ale nosit kouřové stíny každodenně je trochu přehnané. Soustřeďte se spíše na to, abyste měla hezky sjednocenou pleť a upravené obočí a celý look doplňte jen jemnou rtěnkou a řasenkou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button