Jídlo a stravováníZdravé tipy

Domácí recept ruské bylinkářky, který vám pomůže efektivně a rychle zhubnout

Slavná ruská bylinkářka, Dr. Irina Stefanovska přišla s hubnoucí směsí, jejíž výsledky uvidíte především v pase. Tento recept byl testován na skupině žen. Těm se podařilo každý den zmenšit svůj obvod pasu o 1 cm. Směs odstraňuje z těla přebytečný tuk a vodu. Kromě hubnoucích účinků dokáže zlepšit funkci mozku, jako je paměť, sluch a vidění.

Hlavními složkami v tomto receptu je čerstvý křen, med a citrón v bio kvalitě. Blahodárné účinky medu a citrónu jsou obecně známé, ovšem léčivým účinkům křenu není v dnešní době věnována patřičná pozornost.

Křen je vytrvalá rostlina se zelenými listy a bílým kořenem. Má velmi specifickou a ostrou chuť. Pochází ze Středomoří a západní Asie a jeho kořen je běžně používán k masovým pokrmům. Díky svému složení, kterým je vitamín C, B1, B2, B6, draslík, železo, vápník hořčík a fosfor je křen velmi dobrý lékem. Jeho léčivé vlastnosti byly známy již od starověku, kde se využíval především jako lék k úlevě při bolesti zad.

Často se přidává především k tučným jídlům, protože pomáhá s trávením. Stimuluje totiž sekreci žaludečních a střevních šťáv. Křen dokáže čistit tělo, zlepšuje metabolismus, snižuje únavu a jeho konzumace se doporučuje diabetikům. Tento kořen podporuje tvorbu prospěšných bakterií ve střevech, zároveň ničí nechtěné bakterie, které způsobují tuberkulózu, salmonelu, aj. Křen podporuje správnou funkci jater a srdce, zlepšuje oběh krve.

Jelikož je nejlepší mít kořen stále čerstvý, uchovávejte ho na vlhkém a chladném místě, kde dokáže vydržet až 3 týdny.

Recept na hubnutí podle Dr. Stefanovski:

Na výrobu hubnoucí směsi budete potřebovat:

  • 125 g čerstvého křenu
  • 3 citróny bez chemického postřiku
  • 3 lžíce medu

Křen omyjte, popř. zbavte nehezkých částí a vložte do mixéru. Citróny i se slupkou omyjte, nakrájejte na menší kousky, odstraňte semínka a přidejte ke křenu. Vše rozmixujte do hladké směsi. Nakonec přidejte tři polévkové lžíce medu a dobře promíchejte.

Směs uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici.

Pro dosažení maximálních výsledků konzumujte tuto směs dvakrát denně, jednu polévkovou lžíci spolu s jídlem.

Vyzkoušejte tuto léčivou směs i vy a zmenšete svou konfekční velikost.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button