Snídaně je základ dne. Je ovšem důležité také to, co snídáme. Sladké, tučné či jiné nezdravé snídaně mohou tělu spíše ublížit. Tuky se hromadí v těle, přibíráte na váze a k tomu se objevují další a další zdravotní komplikace. Přečtěte si čtyři důvody, proč by se ve vašem jídelníčku měla objevovat ovesná snídaně.
1. Pocit sytosti
Ovesné pokrmy obsahují vlákninu, která vám pomůže zahnat pocit hladu. Vydržíte tak až do dalšího jídla a nebudete mít za chvíli hlad. Vláknina podporuje navíc trávení a je ideální pro ty, kteří chtějí i zhubnout.
2. Snižuje hladinu cholesterolu
Vláknina se váže k tukům a v konečném důsledku snižuje špatný cholesterol.
3. Reguluje krevní tlak
Ovesné vločky jsou ze všech potravin snižujících krevní tlak, tou nejlepší volbou. Jsou bohaté na rostlinnou vlákninu a pravidelnou konzumací zvládnou snížit krevní tlak až o 30 %.
4. Prevence rakoviny
Celozrnné potraviny snižují riziko rakoviny tlustého střeva, což prokazuje mnoho studií. Ovesné vločky jsou také dobrou prevencí rakoviny prsu, vaječníků a prostaty.
Ovesná kaše s banánem a skořicí
Ingredience:
- 1 šálek ovesných vloček
- 1 banán střední velikosti
- 1 lžíce medu
- 1 hrnek mléka
- 1 lžička skořice
- hrst nasekaných vlašských ořechů
Příprava:
Ovesné vločky namočte v mléce a nechte působit zhruba 10 – 20 minut. Mezitím nakrájejte banán na menší kousky a nasekejte ořechy. K vločkám přidejte med, promíchejte a vložte připravené banány a ořechy. Na závěr posypte trochu skořice, spojte dohromady a snídani máte připravenou, stačí jí jen sníst.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.