DetoxikaceJídlo a stravováníKrása

Zázvorovo – ananasové smoothie pomáhá proti bolesti a zánětu

Zánět bývá často hlavní příčinou mnoha nemocí. Ve chvíli, kdy se něco takového stane, je nutné začít ihned v nápravě. Můžete konzumovat mnohé léky, které samozřejmě pomohou, ale co taková příroda? Ta často poslouží podobně jako léky a navíc víte přesně, co do těla dostáváte.

Smoothie, které pomáhá

Přinášíme smoothie, které obsahuje zázvor. Ten je protizánětlivý, pomáhá minimalizovat záněty v lidském těle, takže se budete cítit dobře. Každé chronické onemocnění má jeden jediný spouštěč – zánět. Bývá hlavním spouštěčem u mnoha nemocí, například srdečních infarktů, mozkových příhod až po obezitu, cukrovku 2. typu, nebo Alzheimerovu chorobu. Tyto nemoci se často také spojují s životním stylem, především se špatnou stravou, žádným pohybem, konzumací alkoholu, kouřením nebo také životním prostředím.

Důležité je začít měnit svůj život hned. Zaměřte se na jídelníček, omezte alkohol, cigarety a začněte se hýbat. Kromě toho jsou šťávy z ovoce jedním z nejpřirozenějších způsobů, jak uzdravit lidské tělo. Vyzkoušejte toto všestranné smoothie, které vám může pomoci eliminovat bolest a také zánět v lidském těle. Jak si toto smoothie připravit?

Co budete potřebovat:

  • ½ ananasu
  • 2 plátky celeru
  • 1 hlavička římského salátu
  • Hrstka koriandru
  • Kousek zázvoru

Jak postupovat:

Všechny výše uvedené ingredience dejte do mixéru, přiklopte a nechejte asi třicet sekund mixovat. Získat musíte hladké a jemné smoothie. Následně jen konzumujte a uvidíte, jak skvělý účinek to bude mít na vaše tělo.

Co každá složka přináší lidskému tělu?

Ananas – podporuje lidský imunitní systém, podporuje zdraví očí, zvyšuje a také udržuje pevnost kostí, obsahuje enzymy, které pomáhají snižovat bolest. Ananas také obsahuje velké množství manganu, který je důležitý pro antioxidační obranu, vysoké množství thiminu. Dále obsahuje také vitamín B, který se pomáhá podílet na výrobě energie.

Celer – snižuje zánět, napomáhá udržovat zdravá játra. Celer také umí podpořit při ztrátě kilogramů, podporuje správné trávení a má antibakteriální vlastnosti. Celer obsahuje molekulu zvanou apigenin, která pomáhá snižovat zánětlivé markery v těle a také podporuje správné fungování imunitního systému.

Římský salát – přirozeně podporuje ztrátu hmotnosti, podporuje zdravý zažívací trakt. Následně pomáhá udržovat sílu kosti a svalů. Také umí posílit imunitní systém, podporuje kardiovaskulární zdraví. Římský salát má vysoký obsah minerálů jako vápník, hořčík, fosfor, draslík. Obsahuje také vitamíny C a K, beta-karoten a folát.

Koriandr – může pomáhat snížit zánět kůže, snižuje hladinu cholesterolu, léčí průjem, stabilizuje krevní tlak, brání chudokrevnosti, zlepšuje zdraví kostí a pomáhá také při trávení. Některé studie zase naznačují, že rostoucí spotřeba rostlinných potravin jako například koriandr může pomoci snížit riziko obezity, celkové úmrtnosti, cukrovky a srdečních chorob.

Zázvor – redukuje nevolnost, zmírňuje bolest, snižuje zánětlivé markery, zlepšuje dýchací funkce, zvyšuje chuť k jídlu. Pomáhá při chřipce, nachlazení a podobně, podporuje zdraví srdce. Studie ukázaly, že jedinečné sloučeniny a metabolity obsažené v zázvoru pomáhají předcházet a léčit některé nemoci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button