Jídlo a stravováníPéče o tělo

10 dobrých důvodů, proč pít pivo

Všichni víme, že alkoholické nápoje jsou velmi oblíbené a mnohdy si bez skleničky nedokážeme představit zábavný večer. Jedním z nejoblíbenějších alkoholických nápojů je pivo, které je bohatým zdrojem bílkovin, vitamínu B a z toho důvodu je zdravější, než víno. Chmel je hlavní složkou pro vaření piva a díky tomu je bohaté na flavonoidy, které jsou silným antioxidantem.

Měli byste také vědět, že pivo je velmi dobrým zdrojem některých minerálních látek, které hrají zásadní roli v různých metabolických procesech. V menším množství je pivo velmi zdravé. Níže naleznete 10 dobrých důvodů, proč pít pivo.

  1. Udrží vaše ledviny zdravé! Nedávná studie zjistila, že pivo je opravdu dobré pro vaše ledviny. Ve skutečnosti, každá láhev piva snižuje riziko vzniku ledvinových kamenů o 40%.
  2. Pravidelná konzumace piva pomáhá snižovat špatný cholesterol. Vláknina v pivu pomáhá redukovat hladinu LDL cholesterolu a udržovat tak vaše tělo zdravé a mladé.
  3. Zvyšuje hladinu vitamínu B. Podle odborníků obsahuje několik vitamínů skupiny B (B1, B2, B6 a B12). Z toho důvodu mají pivaři o 30% vyšší hladinu vitamínu B6, než abstinenti.
  4. Pivo posiluje kosti. Látky obsažené v pivu zvyšují hladinu křemíku v těle a to přispívá k vyšší hustotě kostí.
  5. Pivo funguje výborně jako lék na nespavost. Lactoflavin a kyselina nikotinová je přítomna v pivu a podporuje spánek.
  6. Snižuje riziko srdečního infarktu. Pivaři mají o 40% až 60% sníženého riziko srdečního infarktu ve srovnání s nepivaři.
  7. Pivo je také skvělé pro prevenci krevních sraženin.
  8. Je dobré na posílení paměti. Nedávná studie ukázala, že pivaři mají menší šance, že budou trpět na Alzheimerovu chorobo a demenci, než abstinenti.
  9. Tento nápoj vám také pomůže v boji proti stresu. Skupina expertů na univerzitě v Montrealu zjistila, že dvě sklenice piva denně snižují stres nebo úzkost ze zaměstnání.
  10. A konečně! Pivo vám pomáhá vypadat mladě a krásně. Obzvláště pro dámy je to skvělé. Vitamíny obsažené v pivu pomáhají regenerovat pokožku a mají pozitivní vliv na pigmentaci. Vaše pokožka je hladší a vláčnější.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button